Δόντια: Το απλό λάθος που κάνουμε στο βούρτσισμα και κιτρινίζουν – Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

Δόντια: Το απλό λάθος που κάνουμε στο βούρτσισμα και κιτρινίζουν – Τι να κάνετε για να το αποφύγετε

Ένας οδοντίατρος εξήγησε πώς ένα απλό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι κατά τον βούρτσισμα των δοντιών, το οποίο μπορεί να προκαλεί το αντιαισθητικό κίτρινο χρώμα στην οδοντοστοιχία τους. Είναι εύκολο να γίνει αλλά συχνά παραβλέπεται από πολλούς.

Ο Δρ. Ferakh Hamid από την Aesthetique Dental Care εντόπισε το απλό λάθος που οδηγεί στο κιτρίνισμα των δοντιών και μοιράστηκε τις κορυφαίες συμβουλές του για το πώς να διατηρήσετε το χαμόγελό σας λαμπερό.

«Πριν ξεκινήσετε το βούρτσισμα, είναι καλή ιδέα να βρέχετε την οδοντόβουρτσά σας. Αυτό το μικρό βήμα διευκολύνει το άπλωμα της οδοντόκρεμας σε όλα τα δόντια σας, καθιστώντας τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό»», ανέφερε ο Δρ. Hamid.

«Επίσης, όταν βρέχετε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας, μαλακώνουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν βουρτσίζετε τα δόντια, είναι πιο ήπιο με τα ούλα και τα δόντια σας, βοηθώντας στην αποφυγή τυχόν ερεθισμών ή ζημιών. Έτσι, ένα γρήγορο πέρασμα της οδοντόβουρτσας κάτω από τη βρύση με το τρεχούμενο νερό μπορεί να επιφέρει μεγάλη διαφορά στο να διατηρείτε το στόμα σας καθαρό», πρόσθεσε.

Κοινά λάθη στο βούρτσισμα των δοντιών

Μιλώντας περαιτέρω στο Bristol Live, ο ειδικός τόνισε ότι το βούρτσισμα των δοντιών με συγκεκριμένους τρόπους, όπως χωρίς νερό ή αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών, μπορεί να τα κάνει να φαίνονται λιγότερο λευκά με την πάροδο του χρόνου. Το βούρτσισμα με στεγνή οδοντόβουρτσα μπορεί να φαίνεται καλό για να απαλλαγείτε από λεκέδες στην επιφάνεια, αλλά χωρίς νερό, η οδοντόκρεμα δεν απλώνεται καλά, οδηγώντας σε θαμπά δόντια.

Επίσης, το βούρτσισμα πολύ σύντομα μετά την κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών σας. Αυτό αποκαλύπτει το πιο κίτρινο στρώμα από κάτω και κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο κίτρινα. Αυτό υποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους το βούρτσισμα με τον σωστό τρόπο και τη σωστή στιγμή είναι το κλειδί για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης χρώματος και λάμψης των δοντιών σας.

Το οξύ μαλακώνει το σμάλτο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ευαίσθητα δόντια ή να τα κάνει να αλλάξουν χρώμα. Για να το αποφύγετε αυτό, είναι καλύτερο να περιμένετε λίγο μετά την κατανάλωση όξινων τροφών πριν βουρτσίσετε, διασφαλίζοντας ότι το σμάλτο σας παραμένει δυνατό και τα δόντια σας υγιή.

Τι να κάνετε για ένα υγιές στόμα

Για φρέσκια αναπνοή και ένα υγιές στόμα, είναι σημαντικό να έχετε μια καλή ρουτίνα καθαρισμού.

Αυτό σημαίνει να βουρτσίζετε απαλά τα δόντια και τα ούλα σας για δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα για την καταπολέμηση των μικροβίων και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας, καθαρίζοντας τη γλώσσα σας κάθε μέρα και φροντίζοντας τυχόν μασέλα που μπορεί να έχετε.

Η τήρηση αυτών των βημάτων θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε οδοντικά προβλήματα και θα διατηρήσει υπέροχη την αίσθηση του στόματός σας.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα