Μια κακία της Βουγιουκλάκη για την Καρέζη

Μια κακία της Βουγιουκλάκη για την Καρέζη

Ένα μικρό επεισόδιο από την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, μας αποκαλύπτει την ανταγωνιστική σχέση των δύο ιερών τεράτων του ελληνικού σινεμά. Ο Γιάννης Δαλιανίδης μνημονεύει μια «κακία» της Αλίκης για τη μεγάλη αντίζηλο.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Η ψεύτρα» συμμετέχει και η Χλόη Λιάσκου που δέχεται ένα ήπιο μπούλινγκ από την Βουγιουκλάκη. Η νεαρή ηθοποιός καταρρέει και βαλαντώνει στο κλάμα. Όταν ο σκηνοθέτης ζητά εξηγήσεις μαθαίνει ότι η Αλίκη της έκανε παρατήρηση για το φόρεμα που φορούσε αλλά το πιο εξωφρενικό ήταν ότι την συμβούλεψε να βάλει πετσετάκια κάτω από το φουστάνι για να φουσκώσει το μπούστο της και συμπλήρωσε: «Το ίδιο κάνει και η Καρέζη, που όπως κι εσύ δεν έχει στήθος. Μη μου πεις ότι δεν το ήξερες!»

Την ίδια ατάκα επανέλαβε μπροστά στον Δαλιανίδη. Και να σκεφτεί κανείς πως η «μουσίτσα» του ελληνικού κινηματογράφου ήταν πάντοτε γενναιόδωρη και ευγενής απέναντι στο αντίπαλο δέος, όμως ο ανταγωνισμός είναι ανταγωνισμός και οι κακίες ένθεν και ένθεν έδιναν και έπαιρναν εκείνα τα χρόνια που οι προβολείς της δημοσιότητας έπεφταν συνεχώς πάνω στις δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες.

(«Ο κινηματογράφος, τα πρόσωπα κι εγώ», Γιάννης Δαλιανίδης, εκδόσεις Καστανιώτη»)

Πηγή: fosonline.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα