Πέντε φυτά που κρατάνε μακριά τα κουνούπια

Πέντε φυτά που κρατάνε μακριά τα κουνούπια

Καλωσορίσατε στον "πράσινο" κόσμο της φυσικής προστασίας! Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα κουνούπια κάνουν την εμφάνισή τους, όμως δεν χρειάζεται να βασιστείτε μόνο σε χημικά απωθητικά. Ας δούμε μαζί πέντε φυτά που θα γίνουν οι φυσικοί σας σύμμαχοι ενάντια στα ενοχλητικά αυτά έντομα, εμπλουτίζοντας παράλληλα την αισθητική του χώρου σας.

1. Λεβάντα

Αυτό το αρωματικό φυτό δεν είναι μόνο γνωστό για τα χαλαρωτικά του αρώματα αλλά και για την ικανότητά του να απωθεί τα κουνούπια. Μια γλάστρα λεβάντας στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι μπορεί να προσθέσει έναν όμορφο τόνο φυσικής ομορφιάς και παράλληλα να σας προστατεύσει.

2. Βασιλικός

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο βασικό συστατικό της πίτσας! Είναι επίσης ένα φυτό που δυσαρεστεί τα κουνούπια με το έντονο άρωμά του. Ένα μικρό γλαστράκι στην κουζίνα ή το μπαλκόνι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3. Σιτρονέλα (Citronella)

Γνωστή για τη χρήση της σε απωθητικά κουνουπιών, η σιτρονέλα μπορεί να μεγαλώσει και σε γλάστρα. Το έντονο λεμονάτο άρωμά της είναι ανυπόφορο για τα κουνούπια, κάνοντάς το ιδανικό για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

4. Ταγέτης ή Κατιφές (Marigold)

Αυτό το όμορφο και χρωματιστό φυτό περιέχει πυρεθρίνη, ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που βρίσκεται και σε πολλά εμπορικά απωθητικά. Τοποθετήστε τον κατάρριπτη γύρω από το μπαλκόνι σας για μια φυσική προστασία.

5. Γεράνι

Το γεράνι, ειδικά το είδος που παράγει λάδι γερανιού, είναι γνωστό για τις απωθητικές ιδιότητές του απέναντι στα κουνούπια. Τα άνθη του προσφέρουν επίσης μια όμορφη εμφάνιση σε κάθε εξωτερικό χώρο.

Ενσωματώνοντας αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, μπορείτε να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες χωρίς την ενόχληση των κουνουπιών. Είναι ένας όμορφος και φυσικός τρόπος να τα κρατήσετε μακριά, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσετε την αισθητική του χώρου σας.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα