Ηρακλής - ΑΕΚ 1 - 1

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που έμοιαζε σε πολλά σημεία με βούρκο, Ηρακλής και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, για την 23η αγωνιστική της Super League. Η ΑΕΚ προηγήθηκε (74') με το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ στο πρωτάθλημα, ενώ ο "γηραιός" απάντησε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ζιαμπάρη να νικά με σουτ που έκανε πέφτοντας τον Μπαρόχα.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα στο Καυτανζόγλειο, «βάρυνε» πολύ τον αγωνιστικό χώρο με τις δύο ομάδες να δίνουν «μάχες» με τη λάσπη και τα νερά. Στο πρώτο ημίχρονο οι καλές ευκαιρίες έλειψαν, αφού εκτός από μακρινά σουτ εκατέρωθεν, οι δύο γκολκίπερ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Στο δεύτερο μέρος η βροχή σταμάτησε και το νερό άρχισε να υποχωρεί. Μόλις στο 46' ο Ηρακλής απείλησε με κεφαλιά του Μπαρτολίνι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Με τη συμπλήρωση 55 λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με το συρτό σουτ του Βέλλιου να σταματά στα απλωμένα χέρια του Μπαρόχα.

Στη συνέχεια ο Πογέτ βλέποντας ότι με τους ακραίους δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι, έβγαλε τους Μπαρμπόσα και Βάργκας και έριξε στο ματς τους Τζεμπούρ και Λαμπρόπουλο, μετατρέποντας το 4-3-3, σε 5-3-2. Η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει από τον άξονα, όμως και πάλι δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, ωστόσο στο 74' από ένα κόρνερ ευτύχισε να προηγηθεί. Ο Άρθο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν ξεμαρκάριστος ο Πέκχαρτ κι αυτός από κοντά με το κεφάλι άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους», πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του με τα κιτρινόμαυρα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής βρήκε τρόπο να απαντήσει, με τον Ζιαμπάρη να κλωτσά την μπάλα πέφτοντας και τον Μπαρόχα να μην καταφέρνει να μπλοκάρει, παρότι φαινόταν εύκολη υπόθεση. Το 1-1 έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμη και τη νίκη αν ο Βέλλιος που βρέθηκε λίγο πριν την εκπνοή σε θέση βολής, δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Ο Σπάθας προσπάθησε να δώσει ό,τι έβλεπε, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει πάρει διαφορετικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στη φάση του 51' που ο Βάργκας έκανε σκληρό μαρκάρισμα και δέχτηκε κίτρινη κάρτα, ενώ θα μπορούσε να έχει αποβληθεί.Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρθο φάνηκε να μαρκάρεται αντικανονικά μέσα στην περιοχή από τον Βέλλιο, όμως ακόμη και ο ίδιος ο παίκτης της ΑΕΚ δεν θεώρησε σκόπιμο να διαμαρτυρηθεί. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Σπάθας χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Βέλλιο ο οποίος πεσμένος στο έδαφος έκανε εσκεμμένο φάουλ στον Άρθο.


1-1 είναι το τελικό σκορ

90+2':Κίτρινη κάρτα στον Περόνε.

88': Κίτρινη κάρτα στον Λουκίνα.

82': Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Μοντέιρο αποχωρεί και μπαίνει ο Λουκίνας.

80': Γκολ από τον Ζιαμπάρη και ισοφαρίζει σε 1-1.

79': Κόρνερ για τον Ηρακλή.

73': Γκολ.Ο Πέκχαρτ ανοίγει το σκορ στο Καυτανζόγλειο.

71': Κόρνερ για την ΑΕΚ.

71': Κόρνερ για τον Ηρακλή.

68': Σουτ του Μοντέιρο, η μπάλα φεύγει άουτ.

65': Αλλαγή για την ΑΕΚ. Βγαίνει ο Μπαρμπόσα και μπαίνει ο Λαμπρόπουλος.

62': Σουτ του Μάνταλου. Η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του Περνίς.

60': Διπλή αλλαγή για τον Ηρακλή. Εκτός οι Μπουλούτ και Ρομάνο. Στις θέσεις τους οι Λεοζίνιο και Περόνε.

59': Κόρνερ για την ΑΕΚ.

52': Σουτ του Βέλλιου μέσα από την περιοχή. Ο Μπαρόχα μπλοκάρει.

50': Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας.

48': Σουτ του Βάργκας, η μπάλα άουτ.

47': Κεφαλιά του Μπαρτολίνι, η μπάλα άουτ.

46': Κόρνερ για τον Ηρακλή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με 0-0.

40': Κίτρινη κάρτα και στον Απόστολο Βέλλιο.

37': Κεφαλιά από το Βέλλιο, η μπάλα άουτ.

36': Φάουλ για τον Ηρακλή.

36': Κίτρινη κάρτα στον Άρθο.

28': Κίτρινη κάρτα στονΡομάνο.

26': Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κυριακίδη.

24': Νέο φάουλ κερδίζει η ΑΕΚ κοντά στην περιοχή του Ηρακλή.

21': Σουτ του Μπαρμπόσα, μπλοκάρει ο Περνίς.

14': Έχει κερδίσει φάουλ η ΑΕΚ σε καλή θέση για σέντρα από τα αριστερά.

6': Κόρνερ για την ΑΕΚ.

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπουλούτ, Βέλλιος, Ρομάνο, Μοντέιρο.

 

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Πέκχαρτ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα