Δεν είναι αφρικανική σκόνη: Η θεωρία συνωμοσίας που θα σου κάψει τον εγκέφαλο

Δεν είναι αφρικανική σκόνη: Η θεωρία συνωμοσίας που θα σου κάψει τον εγκέφαλο

Εσύ που ήσουν όταν η δυστοπία της αφρικανικής σκόνης σου χτύπησε την πόρτα; Ήταν γύρω στις 7 το απόγευμα, ήμουν στο Παγκράτι και έψαχνα κάψουλες καφέ στο σούπερ μάρκετ. Δεν πίστευα τα μάτια μου όταν είδα ότι η γειτονιά θύμισε σκηνικό του Dune. Εντελώς μηχανικά, σήκωσα το κινητό για να βγάλω μια φωτογραφία (έτσι καταγράφουμε τη ζωή μας πλέον). Την ανέβασα και σχολιάζαμε με τους ψηφιακούς φίλους μου ότι έρχονται εξωγήινοι. Χιουμοριστικά. 

Ο Γρηγόρης Πετράκος ανέβασε κι αυτός μια φωτογραφία της Αθήνας με την εισβολή της αφρικανικής σκόνης. Μόνο που δεν πιστεύει ότι είναι αφρικανική σκόνη το σκηνικό του Blade Runner. Δεν είναι ο μόνος. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας είναι η πιο εξωφρενική εκεί έξω. Προσδεθείτε.

Αφρικανική σκόνη 101
 
Δεν είναι η πρώτη φορά (δεν θα είναι η τελευταία) που μας επισκέπτεται και δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μια μικρή έρευνα στο Google θα βγάλει πολλά πειστήρια και εικόνες από το από το Κούλε στο Ηράκλειο για τις προηγούμενες φορές που εισέβαλε η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Έχουν ακυρωθεί πτήσεις εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας που προκαλεί η αφρικανική σκόνη (της  Οlympic Air). Γενικά, δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο φαινόμενο. Πολύ συχνά οι άνεμοι σηκώνουν τεράστιες ποσότητες σκόνης από την έρημο της Σαχάρας και τις μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Τι είναι όμως η αφρικανική σκόνη; 

Αιολική ορυκτή σκόνη από την έρημο Σαχάρα. Η αφρικανική σκόνη ταξιδεύει στην Ευρώπη μέχρι την Σκανδιναβία. Ναι, κάνει και υπερατλαντικές πτήσεις φτάνοντας μέχρι τον Αμαζόνιο και πέφτοντας λειτουργεί  ως λίπασμα για τη χλωρίδα του τροπικού δάσους. Μέχρι την Ιαπωνία έχει φτάσει η αφρικανική σκόνη. 

Γιατί έγινε πορτοκαλί η Αθήνα όμως; 

Πρέπει να μιλήσουμε για το το φαινόμενο της σκέδασης της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω στο στρώμα της σκόνης.Τα μικροσκοπικά σωματίδια της αφρικανικής σκόνης εμποδίζουν το φως του ήλιου κι όταν το αντανακλούν διασκορπίζουν τα χρώματα.μικρότερου μήκους κύματος και έτσι βλέπουμε τα χρώματα μεγαλύτερου μήκους κύματος όπως το πορτοκαλί, το ροζ και το κόκκινο.

Γιατί είναι επικίνδυνη η αφρικανική σκόνη; 

Η αφρικανική σκόνη έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται στο ρινικό βλεννογόνο προκαλώντας ρινική συμφόρηση και ξηρότητα. Η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει βαρέα μέταλλα και στοιχεία όπως μόλυβδο, αρσενικό, μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) τόνισε ότι αυτό το φυσικό γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας μας, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα. Προτείνουν να φοράμε μάσκα για να μειώσουμε την εισπνοή σωματιδίων σκόνης.

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τη θεωρία συνωμοσίας που κανείς δεν ζήτησε
 
Ας μιλήσουμε και για το επιστημονικό πρόγραμμα παρατήρησης και μελέτης της ατμόσφαιρας HAARP. Το πρόγραμμα HAARP είναι η συντομογραφία του High frequency active auroral research program (Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας), μια επιστημονική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε το 1993 στην Αλάσκα με σκοπό τη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας (ένα μέρος της ατμόσφαιρας που βρίσκεται σε ύψος που κυμαίνεται από 80 έως περίπου 650 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης), για να εξηγήσει πώς μπορεί να επηρεάσει στρατιωτικά και πολιτικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης.

Η θεωρία συνωμοσίας γύρω από το HAARP είναι ότι πυροδοτεί κατά παραγγελία καιρικά φαινόμενα, κυρίως έντονα ή και ακραία. Το πρόγραμμα έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο).

 Δεν είναι η πρώτη φορά που μπλέκεται σε θεωρίες συνωμοσίας το HAARP. Οι συνωμοσιολόγοι διαδίδουν στα social media ότι «η τεχνολογία του HAARP και τα πειράματα με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία προκαλεί σεισμούς, συμβάλει στην επιτάχυνση της “Οικονομικής Πτώσης” των κρατών και ενισχύει την εφαρμογή των νόμων της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.  Χρησιμοποιούν την τεχνολογία HAARP σε συνδυασμό με το 5G/6G/7G και διαταράσσουν τα μαγνητικά πεδία της γης προκαλώντας πολλούς σεισμούς αναταράξεις σε πτήσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ κατηγορώντας την κλιματική αλλαγή… Θυμάστε το χάλκινο σύννεφο στην Τουρκία πριν από μερικές μέρες; …..Ναι, και μετά ένας σεισμός λίγες μέρες αργότερα».

Διαβάζουμε στα Ellinika Hoaxes «από τις 7 Φεβρουαρίου 2023, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον σεισμό. Συγκεκριμένα, αναρτήσεις με βίντεο και φωτογραφίες υποστηρίζουν ότι το φακοειδές σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό σχετίζεται με τον σεισμό και το πρόγραμμα HAARP.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Πάμε να δούμε τι ισχύει. Το σύννεφο εντοπίστηκε στην Προύσα, που απέχει 800 χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζιαντέπ, την περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός μεγέθους 7,8 ρίχτερ. Όπως βλέπουμε στο χάρτη παρακάτω, η απόσταση των δύο περιοχών είναι αρκετά μεγάλη, γεγονός που καθιστά αδύνατο να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους».

Υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, την προκαλεί το HAARP. Υπάρχει βίντεο συνομωσιολόγων  που λέει ότι το HAARP χρησιμοποιήθηκε στη Συρία για να προκαλέσει ξηρασία και ότι ήταν υπεύθυνο για το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία. Ευτυχώς, υπάρχουν και λογικές απαντήσεις, εδώ. Οι ειδικοί έχουν επανειλημμένα εξηγήσει στο AFP ότι οι έρευνες του HAARP δεν επηρεάζουν τον καιρό ή το κλίμα της Γης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του HAARP, τα ραδιοκύματα που εκπέμπει ο πομπός του HAARP δεν απορροφώνται από την τροπόσφαιρα, το τμήμα της ατμόσφαιρας που παράγει τον καιρό. 

Δεν το μάθατε από μένα, αλλά η Γη δεν είναι επίπεδη. Οι εικόνες από το διάστημα είναι αδιαπραγμάτευτη απόδειξη ότι η Γη είναι σφαιρική. Οι συνωμοσιολόγοι είναι τεχνοφοβικοί, δύσπιστοι άνθρωποι που η πολιτική κρίση τούς προκάλεσε τεράστια σύγχυση. Ζουν τη δική τους μετααλήθεια. H πλειονότητα των ειδήσεων στα social media είναι παραποιημένες ειδήσεις, ένα είδος προπαγάνδας, μισοαλήθειες και μισοψέματα.

Υγ: Τι έγραψε η Θεοφανία Παπαθωμά;  «ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό».

Πηγή: ladylike.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα