Γονείς, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Παντελή

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Παντελή Παντελίδη, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το πρωί της Πέμπτης.

Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου ψάλθηκε η εξόδιος ακολουθία βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, που αγάπησαν τον ίδιο και τα τραγούδια του όπου με εκδηλώσεις λατρείας και δάκρυα στα μάτια συνόδευσαν τον καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία.

Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, συνόδευσαν στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό ενώ κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν κομμάτια με τις επιτυχίες του. Το πλήθος άλλοτε σιγοτραγουδούσε κι άλλοτε χειροκροτούσε φωνάζοντας «αθάνατος, αθάνατος».

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του τραγουδιστή. Η Αθηνά Παντελίδου υποβασταζόμενη ακολούθησε τη πομπή με τη σορό του παιδιού της στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε για λίγο στην εκκλησία μέχρι να νιώσει καλύτερα και μεταφέρθηκε αργότερα στο κοιμητήριο.

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Παντελή Παντελίδη, έφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 10, όπως ήταν προγραμματισμένο για να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής -που έπαιζε το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη»- και χειροκροτήματα από δεκάδες θαυμαστές και φίλους που έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη και σχεδόν λιπόθυμη, ψιθυρίζοντας «παιδί μου, πού πας παιδί μου;».

Υποβασταζόμενη στην εκκλησία η μητέρα του Παντελίδη

Όποιον γονιό κι αν ρωτήσεις για το ποιο είναι το πιο σκληρό πράγμα που θα μπορούσε να του συμβεί, σίγουρα θα απαντούσε ότι το να χάσεις το παιδί σου, είναι ότι πιο τραγικό μπορεί να σου τύχει στη ζωή σου. Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη είναι αναμφίβολα η πιο τραγική φιγούρα. Με δάκρυα στα μάτια, λυγμούς και με τα πόδια της …κομμένα, η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από συγγενείς και φίλους.

Η χαροκαμένη μάνα ήταν ένα πραγματικό ράκος κατά την μεταφορά της σωρού στην εκκλησία, κάτι που είναι πάρα πολύ φυσικό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν γονιό να βρίσκεται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση.

Σύσσωμοι οι καλλιτέχνες συρρέουν στην κηδεία του Παντελίδη

Από το πρωί πλήθος κόσμου κατέκλυσε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, για το «τελευταίο αντίο» στον Παντελή Παντελίδη. Με δάκρυα στα μάτια, ένα λουλούδι στο χέρι έδωσαν «το παρών» για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του τραγουδιστή που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από τη ζωή. Από νωρίς στην εκκλησία και στο λαϊκό προσκύνημα έφθασαν φίλοι και συνάδελφοι του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία βρέθηκε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη.

Συντετριμμένοι έφτασαν στην εκκλησία η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης που βρίσκονταν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τρεις τραγουδιστές έκαναν πρόβες για την πρεμιέρα τους, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή η οποία όμως δεν έμελλε ποτέ να γίνει αφού ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνας της Πάολα με την οποία ο Παντελής Παντελίδης συνεργάστηκε αρκετές φορές και η οποία έδειχνε συγκλονισμένη από τον χαμό του φίλου και συνεργάτη της.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ελένη Χατζίδου έφτασε στην εκκλησία κρατώντας δύο λευκά τριαντάφυλλα. Η τραγουδίστρια και ο Παντελής Παντελίδης διατηρούσαν στενές σχέσεις ενώ η Ελένη Χατζίδου τον είχε ευχαριστήσει πολλές φορές δημόσια για το κομμάτι που της είχε χαρίσει και ουσιαστικά την έκανε γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Εκεί βρέθηκε και ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης μαζί με την σύντροφό του, Ειρήνη Παπαδοπούλου και την πρώην σύζυγό του Ντορέττα Παπαδημητρίου η οποία έμαθε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της τα δυσάρεστα νέα.

Συγκλονισμένος έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ο Γιώργος Μαζωνάκης, συνοδευόμενος από την Αμαρυλλίδα. Μάλιστα ο Παντελής Παντελίδης είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο καλλιτέχνης πριν από λίγες ημέρες.

Το «παρών» έδωσε όμως και η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη με τον Χάρη Σιανίδη ενώ εκεί βρέθηκαν, ο Πάνος Καλίδης και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Γιώργος Τσαλίκης, με τη σύζυγό του, Δώρα, αποχαιρέτησε τον φίλο και συνάδελφό του.

Στην τελευταία του κατοικία  συνόδευσε το πρώην σύντροφό της η Μαρία Γεωργακάκη, η κοπέλα που γι' αυτήν έγραψε ο τραγουδιστής πολλές από τις επιτυχίες του και που έχει συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του.

Ο πολύ καλός του φίλος Αντώνης Ρέμος μαζί με τη σύντροφό του Υβόννη Μπόσνιακ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της μητέρα του Αθηνάς. Έτσι και σήμερα, από νωρίς, βρέθηκαν στον Άγιο Σπυρίδωνα. Μαζί τους, ο Κώστας Πηλαδάκης και η τραγουδίστρια σύντροφός του Ειρήνη Παπαδοπούλου. Δίπλα τους και η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου η οποία έμαθε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της, τα δυσάρεστα νέα.



 

Στην εκκλησία και ο στενός συνεργάτης του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης ο οποίος βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Τι είπε η 21χρονη συνοδηγός του Παντελίδη στους αστυνομικούς

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα που είχαν οι Αρχές για το ποια κοπέλα ήταν η συνοδηγός του Παντελή Παντελίδη, τη στιγμή του μοιραίου δυστυχήματος. Σύμφωνα με την πρώτη και εξαιρετικά σύντομη κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Τροχαίας η 21χρονη Φρόσω, από το Νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου νοσηλεύεται, ανέφερε πως εκείνη ήταν η συνοδηγός του τραγουδιστή και πως η 30χρονη Μυρσίνη, που τραυματίστηκε βαριά, καθόταν στα πίσω καθίσματα.

Μάλιστα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, όπως και κανείς άλλος και το μόνο που μπόρεσε να πει, σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς εμφάνισε ασθενή μνήμη εξαιτίας του σοκ που βρίσκεται και θα επανεξεταστεί, είναι πως θυμάται τον τραγουδιστή να έχει αναπτύξει ταχύτητα και να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, ακριβώς τη στιγμή που προσπάθησε να πάρει την στροφή.

Οι ζώνες ασφαλείας ήταν κουμπωμένες στις θέσεις τους, περασμένες πίσω από τις πλάτες τους. Η Φρόσω θα επανεξεταστεί αν όχι σήμερα, σίγουρα από βδομάδα, μόλις νιώσει καλύτερα και μόλις η Τροχαία έχει στη διάθεσή της ίσως και μία πρώτη εικόνα από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαδικασία πραγματογνωμοσύνης στο αυτοκίνητο και η προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, όπως ανέφερε στο News247, αξιωματικός της Τροχαίας, θα είναι μεγάλη χρονικά, θα γίνει με αποστολή στοιχείων στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου και μετά το πέρας της θα κάνει τη δική του πραγματογνωμοσύνη και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Η Τροχαία προσπαθεί πρωτίστως να διαπιστώσει εάν τυχόν υπήρξε βλάβη στο γκάζι ή στο φρένο και τυχόν κόλλησε κάτι από τα δύο.

Η αίσθηση που μέχρι τώρα έχουν οι Αρχές, είναι πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα πριν εισέλθει στην μοιραία στροφή, στην έξοδο από τον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα προς τη Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα. Ακριβή εικόνα μέχρι τώρα για τα χιλιόμετρα που είχαν αναπτυχθεί δεν έχουν ακόμα στην Τροχαία, αλλά έχουν μία βεβαιότητα του εύρους της ταχύτητας, η οποία μπορεί να μην ήταν υπερβολική, όμως ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε όπως όλα δείχνουν να κρατήσει το αυτοκίνητο μέσα στην στροφή.

Μετά το πέρας της διενεργηθείσας νεκροψίας-νεκροτομής του Παντελή Παντελίδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικό και ιστολογικό έλεγχο, από τα οποία θα διαπιστωθεί ή όχι η τυχόν κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών από τον οδηγό, τα αποτελέσματα όμως αυτών των εργαστηριακών ελέγχων θα αργήσουν πολύ, όπως συνηθίζεται άλλωστε και πιθανόν να φτάσουν από μερικές εβδομάδες έως και στον έναν μήνα από τώρα, για να γίνουν γνωστά. Η κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου.


Την ίδια ώρα, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές, συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Παντελή Παντελίδη, θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, ενώ στις 14:00 φίλοι και συγγενείς θα συνοδεύσουν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Μεταμορφώσεως.

Η αγάπη που έτρεφαν οι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη προς το πρόσωπό του είναι δίχως προηγούμενο. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έφταναν τόσο την Πέμπτη, την ημέρα της τραγωδίας, όσο και την Παρασκευή στο σημείο που ο αγαπημένος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.

Άφηναν ένα λουλούδι, άναβαν ένα κερί, έγραφαν μηνύματα αγάπης. Το ίδιο σκηνικό και στη Νέα Ιωνία. Εκεί όπου ο Παντελής γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί όπου οι γονείς του διατηρούν πρακτορείο ΟΠΑΠ, στο οποίο ο τραγουδιστής βοηθούσε ακόμη κι όταν το "αστέρι" του είχε ήδη λάμψει.

Η απήχηση του Παντελή Παντελίδη ήταν ολοφάνερη από την αρχή της -σύντομης δυστυχώς- καριέρας του. Από την πρώτη στιγμή χιλιάδες Έλληνες "αγκάλιασαν" τον λαϊκό τραγουδιστή που κατάφερε να σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία στο μουσικό στερέωμα. Η αγάπη αυτή του κόσμου, ωστόσο, φαίνεται ακόμη περισσότερο τώρα, μετά τον τραγικό επίλογο που του επεφύλασσε η μοίρα. Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης κι ακόμη και τώρα, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική κατάληξη...

Λατρεία και λαϊκό προσκύνημα
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην πρωτεύουσα φτάνουν για την κηδεία του Παντελή Παντελίδη άνθρωποι ακόμη κι από την επαρχία!

Το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το πατρικό του είχε δημιουργηθεί "λαοθάλασσα". Είχε ήδη γίνει γνωστό πως εκεί θα μεταφέρονταν η σορός του, η οποία σήμερα από τις 10:00 και μετά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Αργότερα θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ για τις 15:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η κηδεία του στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης...


Κοσμοσυρροή στη Νέα Ιωνία
Ο χαμός του Παντελή Παντελίδη "βύθισε" σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σπαρακτική μορφή της χαροκαμένης μητέρας του, Αθηνάς, στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και της αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώνονταν από το πρωί της Παρασκευής στο πατρικό του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου μεταφέρθηκε η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Την σορό μετέφερε ένα λευκό αυτοκίνητο, ενώ το φέρετρο ήταν επίσης λευκό. Ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένος με την στολή του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρέτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια...

Διαβάστε ακόμα:

Έφτασε η σορός του Παντελίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα

Λιποθύμησαν γυναίκες στην εκκλησία που εκτίθεται η σορός του Παντελίδη

Χρόνια πολλά μωρό μου. Σ’ αγαπώ μέχρι το Θεό, εγώ είμαι εδώ

Στο τζιπ ψάχνουν απαντήσεις για το δυστύχημα με τον Παντελίδη

Τι κατέθεσε η συνοδηγός του Παντελίδη για το δυστύχημα

Τί είπε ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος για τον Παντελή Παντελίδη

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα