Ο Βίτσας για τους διαγωνισμούς του υπ. Άμυνας

Τη δυνατότητα να καλυφθεί οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει εν κρίσει κατά τους διαγωνισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δίνει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι επιτρέπει τις κατ' ανάθεση διαδικασίες.

«Εμείς έχουμε φτιάξει έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό με οροφή. Προσπαθούμε μέσα σε αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία και τη σχετική οδηγία της ΕΕ, να προβλέψουμε τα πάντα. Όλα αυτά θα έχουν διαγωνιστικές διαδικασίες. Υπάρχει όμως, η πιθανότητα του απρόβλεπτου εν κρίσει. Ευελπιστώ ότι αυτή η διαδικασία της κατ' ανάθεση διαδικασίας δεν θα ακολουθηθεί καθόλου, αλλά ως δυνατότητα τη διεκδικούμε με την έννοια ότι πάντοτε - και όσοι κάνουν έναν προϋπολογισμό στο τέλος βάζουν κάποια απρόβλεπτα τα οποία είναι συνήθως είναι ένα 10% - και πρέπει να το κάνουμε», είπε ο κ. Βίτσας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώην υπουργοί είναι φυλακή παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει διαγωνιστικές διαδικασίες και έχει αποδειχθεί ότι πήραν και μίζες» προσέθεσε. Τόνισε δε, ότι «σημασία έχει ποιος είναι αυτός που χειρίζεται τα θέματα», επισήμανε πως ο ίδιος είναι «υπέρμαχος των διαγωνιστικών διαδικασιών» και εξέφρασε την ελπίδα η τροπολογία του υπουργείου να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα