ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Άλωσε την Τούμπα με Γκαρθία

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Άλωσε την Τούμπα με Γκαρθία

Με γκολ του Γκαρθία στο 63ο λεπτό ο Άρης νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα και παράλληλα τον πλησίασε στο -2, πατώντας στην 4άδα της Stoiximan Super League.

Αργός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται και τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την πρώτη τελική προσπάθεια στο 10′ με τον Κωνσταντέλια, το σουτ του οποίου ήταν κακό όμως. Όσο για την πρώτη φάση των «κίτρινων», στο 23′, ήταν πιο επικίνδυνη, με το… απευθείας κόρνερ του Μόντσου που λίγο έλειψε να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο αφού η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.


 Στο επόμενο λεπτό ο Ζίβκοβιτς πέρασε την κάθετη για τον Ότο αλλά ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ από δύσκολη θέση και στο 27′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με το πλασέ του Τισουντάλι στο δοκάρι μετά το γύρισμα του Τάισον.

Στο 35′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με το σουτ του Ντιαντί που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 38′, όταν ο Ότο έκανε το γύρισμα για τον αμαρκάριστο Κωνσταντέλια που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο δικέφαλος του βορρά ήταν πιο επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο και μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο, με τον Τάισον να κινείται κατά μέτωπο στο 53′ και να σουτάρει, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Στα επόμενα λεπτά, όμως, ο Άρης… πάγωσε την Τούμπα.

Αφού πρώτα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 57′ με το πλασέ του Μορόν μετά το γύρισμα του Ντιαντί, κατάφερε να σκοράρει στο 63′: Ο Γκαρθία μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι που δεν αντέδρασε σωστά, κάνοντας το 0-1!

Ο Άρης είχε, πλέον, το προβάδισμα και από εκεί και πέρα, όπως είναι λογικό, ο πρώτος του στόχος ήταν να το κρατήσει, ενώ ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά με στόχο την ισοφάριση και είχε δεύτερο δοκάρι στο 84′ με την εξ επαφής προσπάθεια του Μπάμπα μετά την εκτέλεση κόρνερ και την κεφαλιά του Τσάλοφ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε ως το τέλος αλλά αυτή του Άκη Μάντζιου κράτησε το 0-1 και έφυγε με μεγάλη νίκη από την Τούμπα!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (68′ Καμαρά), Μπακαγιόκο (77′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (68′ Τσάλοφ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (45′ Ροζ), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Γκαρθία (81′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (75′ Σαβέριο), Μορόν (81′ Σαμόρα).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα