EURO 2024: Η UEFA ξεκαθάρισε τον πραγματικό λόγο που έκρινε την ισοβαθμία μεταξύ Δανίας και Σλοβενίας

EURO 2024: Η UEFA ξεκαθάρισε τον πραγματικό λόγο που έκρινε την ισοβαθμία μεταξύ Δανίας και Σλοβενίας

Μια κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο βοηθός του Ματίας Κεκ φαίνεται πως έκανε τη διαφορά τελικά στην ισοβαθμία του τρίτου ομίλου, ανάμεσα στη Δανία και τη Σλοβενία με τους δεύτερους να συγκεντρώνουν περισσότερους πόντους ποινής και να μένουν στην τρίτη θέση.

Η ισοβαθμία ανάμεσα στη Δανία και τη Σλοβενία στον τρίτο όμιλο του EURO 2024 «τρέλανε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Οι δύο ομάδες τερμάτισαν αμφότερες με τρεις βαθμούς και χρειάστηκε να πέσουν στο τραπέζι όλα τα στοιχεία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο της 2ης και της 3ης θέσης του ομίλου.

Παρότι αρχικά φάνηκε πως η ισοβαθμία θα κρινόταν από το τελευταίο κριτήριο, την κατάταξη των δύο ομάδων στα προκριματικά, η UEFA έδωσε την απάντηση και ξεκαθάρισε την κατάσταση. Η Δανία προκρίθηκε ως δεύτερη διότι η Σλοβενία συγκέντρωσε περισσότερους πόντους ποινής.

Μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό καρτών, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο τη διαφορά την έκανε τελικά μια κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο βοηθός του Ματίας Κεκ, Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς.

EURO 2024: Τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους ομίλους

Ο βοηθός προπονητή της Σλοβενίας είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Δανία, με αποτέλεσμα η χώρα του να συγκεντρώσει επτά πόντους ποινής από τις κάρτες. Η Δανία από την άλλη έμεινε στους έξι, με αποτέλεσμα η ισοβαθμία να κρίνεται με βάση αυτό το κριτήριο και τους Σκανδιναβούς να περνάνε στους «16» ως δεύτεροι.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα