Πορτογαλία - Σλοβενία: Προγνωστικά (01/07/24)

Πορτογαλία - Σλοβενία: Προγνωστικά (01/07/24)

Συνεχίζεται η δράση στη φάση των 16 του Euro 2024 και το Betmarket σας παρουσιάζει την ανάλυση και τα προγνωστικά στοιχήματος (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε τα προγνωστικά από τους σημαντικότερους αγώνες της ημέρας) του Πορτογαλία - Σλοβενία (01/07/24).

Πορτογαλία - Σλοβενία: Προγνωστικά

Η Πορτογαλία ξεκίνησε με δύο νίκες στους ομίλους και εξασφάλισε από νωρίς την πρόκριση και την πρωτιά. Αυτό, της έδωσε την ευχέρεια να κάνει ροτέισον στο τρίτο παιχνίδι και να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς, με το αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα. Γενικότερα, είναι μια ομάδα με εξαιρετικές μονάδες και ομοιογένεια, η οποία παίζει ποδόσφαιρο με επιθετική διάθεση και επιλέγει να αγωνίζεται σε υψηλό ρυθμό. Σήμερα είναι το φαβορί κι έτσι αναμένεται να προσεγγίσει την αναμέτρηση, έχοντας ως στόχο να παρασύρει τον αντίπαλο στον ρυθμό της και να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα προκύψουν.

Η Σλοβενία δεν χάνει τον τίτλο της τίμιας ομάδας και το απέδειξε και κόντρα στην Αγγλία (0-0), εκεί όπου στάθηκε στο ύψος της. Πέρασε από τους ομίλους ως μία από τις καλύτερες τρίτες, έχοντας τρεις ισοπαλίες. Το θετικό είναι πως ξέρει τις δυνατότητες της και δεν υπερεκτιμά τις δυνάμεις της, οπότε έχει δημιουργήσει ένα ισορροπημένο σύνολο, το οποίο είναι κάπως συμπαγές αμυντικά και επιθετικά στηρίζεται κυρίως σε προσωπικές ενέργειες.

Λογικό φαβορί η Πορτογαλία και το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα καταφέρει να διασπάσει την άμυνα της Σλοβενίας και να βρει δίχτυα. Περιμένουμε γενικότερα μια κατάσταση πολιορκίας της περιοχής των Σλοβένων. Ο άσος εδώ αξίζει αν συνδυαστεί με το Over 1.5, δημιουργώντας ένα combo απόδοσης 1.70.

Πορτογαλία - Σλοβενία: Πιθανές ενδεκάδες

Η Πορτογαλία παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και επιτίθεται συνεχώς. Σε συνθήκες αντεπίθεσης εκμεταλλεύεται αρκετά την ταχύτητα που διαθέτει, ενώ σε περιπτώσεις οργανωμένης ανάπτυξης βλέπουμε την ομάδα να επιτίθεται μαζικά. Επιπλέον, χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της είναι η υψηλή πίεση στον αντίπαλο, γεγονός που δεν του επιτρέπει εύκολα τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για ανάπτυξη.

Η Σλοβενία επιλέγει ένα κλασικό σχήμα και το εφαρμόζει στη μορφή του έως ότου φτάσει η μπάλα στο επιθετικό τρίτο. Το παιχνίδι της γενικά είναι κλειστό κι έχει ως στόχο να κρατήσει τις αποστάσεις κοντά και να μη δίνει εύκολα χώρους στον αντίπαλο. Επιθετικά, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Σέσκο.

Ο Σέσκο ήταν πολύ απειλητικός στα παιχνίδια των ομίλων και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι το ότι έχει την ικανότητα να δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του. Επιπλέον, έχει το ένστικτο του εκτελεστή και σε κάθε ευκαιρία με καλές προϋποθέσεις εκτελεί. Στο 2.15 προσφέρει η Stoiximan την επιλογή να έχει Over 0.5 προσπάθεια στην εστία ο Σέσκο.

Πιθανή ενδεκάδα Πορτογαλίας (4-3-3): Κόστα - Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μέντες - Βιτίνια, Παλίνια, Φερνάντες - Μπ. Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο

Πιθανή ενδεκάδα Σλοβενίας (4-4-2): Όμπλακ - Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Μπάλκοβετς - Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ - Σπόραρ, Σέσκο

Όπως προαναφέραμε, η Σλοβενία δεν είναι καθόλου καλή στις αμυντικές στημένες φάσεις και είναι πολύ πιθανό να κινδυνέψει με αυτόν τον τρόπο. Ειδικότερα, εφόσον στην αντίπαλη ομάδα αγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αντιθέτως, στα επιθετικά στημένα έχει ικανότητες, κυρίως με τον Σέσκο. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να μπει γκολ με κεφαλιά, επιλογή που προσφέρεται σε απόδοση 2.50, από τη Novibet.

Πορτογαλία - Σλοβενία: Ο διαιτητής

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο. Μέχρι στιγμής, έχει δύο συμμετοχές στη διοργάνωση και η αλήθεια είναι πως δεν είχε και πολύ δουλειά. Αρχικά, βρέθηκε στο Σερβία - Αγγλία (0-2), βγάζοντας μόλις δύο κάρτες, ενώ τέσσερις έβγαλε στην αναμέτρηση Ελβετία - Γερμανία (1-1). Καρτάκιας λοιπόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον στο Euro 2024, ενώ με μόλις πέντε πέναλτι στις 30 φετινές αναμετρήσεις του δεν προκύπτει αξία ούτε εκεί.

Πορτογαλία - Σλοβενία: Η ενισχυμένη* απόδοση που αξίζει

Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Πορτογαλίας είναι αναμφίβολα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είτε αν βρει χώρους εκτός περιοχής, είτε εντός, είτε με κάποια σέντρα, ο Πορτογάλος Σούπερ Σταρ είναι ικανός να... κουνήσει το πλεκτό. Γκολ στο φετινό Euro δεν έχει βρει και σίγουρα το ψάχνει για πολλούς λόγους. Όπως έχουμε ξαναπεί, η υστεροφημία του τον απασχολεί πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ, αλλά και των περισσότερων ασίστ, στην ιστορία του θεσμού. Γενικότερα, όπου βρει ρεκόρ θέλει να το σπάει.

Εάν σκοράρει σήμερα θα γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης κι έτσι αξίζει να ποντάρουμε στην επιλογή να σκοράρει ο Ρονάλντο, που είναι σε απόδοση 1.90 στις ενισχυμένες* αποδόσεις της Winmasters.

Πορτογαλία - Σλοβενία Όλα τα Προγνωστικά (01/07/24)

Πορτογαλία - Σλοβενία    1 & Over 1.5  @1.70
Πορτογαλία - Σλοβενία    Σέσκο Over 0.5 προσπάθεια στην εστία @2.15
Πορτογαλία - Σλοβενία    Να μπει γκολ με κεφαλιά @2.50
Πορτογαλία - Σλοβενία    Να σκοράρει ο Ρονάλντο @1.90

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα