Μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη – Η καλύτερη ιδέα για απογευματινό σνακ ή για πρωινό

Μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη – Η καλύτερη ιδέα για απογευματινό σνακ ή για πρωινό

Μία ακόμα ιδέα για ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη που μπορεί να γίνει ένα τέλειο πρωινό ή απογευματινό σνακ αλλά και που μπορείτε να το δώσετε για κολατσιό στα παιδιά καθώς είναι υγιεινό και νόστιμο είναι το μπανανόψωμο που μπορείτε να φτιάξετε με αυτήν την πανεύκολη συνταγή!

Η συνταγή είναι απλή και θα χρησιμοποιήσετε απλά υλικά που οι περισσότεροι έχουμε ήδη στο σπίτι. Να θυμάστε ότι  για να μην «κάτσει» το μπανανόψωμο, αφού ψηθεί, σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα σε αυτόν με την πόρτα του μισάνοιχτη.

Υλικά

3 ώριμες μπανάνες
200 γρ. βρώμη
100 γρ. γάλα
2 αυγά
50 γρ αμύγδαλα, καρύδια ή άλλον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας, χοντροκομμένα (μπορείτε να βάλετε και σταφίδες)
1 κ.σ λάδι
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μούλτι τη βρώμη ώσπου να γίνει αλεύρι.

Με ένα πιρούνι λιώνετε τις μπανάνες και τις αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάτε με σύρμα.

Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες, τους ξηρούς καρπούς, την βανίλια, το baking powder, το αλάτι και τέλος τη βρώμη που χτυπήσατε στο μούλτι.

Ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή: themamagers.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα