Τα 3 τυριά - σύμμαχοι στην απώλεια βάρους

Τα 3 τυριά - σύμμαχοι στην απώλεια βάρους

Λόγω των κορεσμένων λιπαρών που περιέχει, το τυρί δεν θεωρείται υγιεινή τροφή για την απώλεια βάρους. Αλλά η επιστήμη λέει, ότι η κατανάλωση τυριού, όταν προσπαθείτε να χάσετε κάποια κιλά, είναι στην πραγματικότητα μια καλή επιλογή. Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και φώσφορο, βοηθά στην πέψη και προάγει την υγεία του εντέρου.

Το τυρί αυξάνει τον κορεσμό και απομακρύνει τη λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα είδη τυριού κατάλληλα, όταν στοχεύετε στην απώλεια βάρους. Εδώ είναι τα τρία καλύτερα τυριά που μπορείτε να επιλέξετε:

Το τυρί cottage είναι η καλύτερη επιλογή, αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Γεμάτο με πρωτεΐνες, το τυρί cottage σας δίνει το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης πρωτεϊνών. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι τυρί cottage περιέχει περίπου 163 θερμίδες.

Παρμεζάνα

Η υπέροχη γεύση της παρμεζάνας την καθιστά δημοφιλή επιλογή για δίαιτες. Πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και μέταλλα, 1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα περιέχει 21 θερμίδες. Προσθέστε το σε σαλάτες ή σούπες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Φέτα

Η παραδοσιακή ελληνική φέτα παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Η φέτα έχει λιγότερες θερμίδες από οποιοδήποτε άλλο τυρί, οπότε ενδείκνυται για δίαιτες. 28 γραμμάρια φέτας περιέχουν 75 θερμίδες. Ωστόσο, η φέτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, οπότε συνιστάται να πίνετε άφθονο νερό, όταν την καταναλώνετε.

Τα τυριά με τις περισσότερες θερμίδες

Επειδή, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το τυρί κάνει καλό στην υγεία μας, αυτό δεν σημαίνει, ότι μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα όλους τους τύπους τυριών. Υπάρχουν ορισμένα τυριά που πρέπει να αποφεύγετε, όταν κάνετε δίαιτα.

Blue cheese: Το blue cheese περιέχει 8 γραμμάρια λίπους και 100 θερμίδες, ανά 28 γραμμάρια μερίδας.
Κατσικίσιο τυρί: Το κατσικίσιο τυρί περιέχει 103 θερμίδες και 9 γραμμάρια λίπους ανά 28 γραμμάρια μερίδας.
Τυρί κρέμα: Το τυρί κρέμα έχει 10 γραμμάρια λίπους και 99 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια μερίδας.

Πηγή: instyle.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα