Πώς να βρείτε το τέλειο κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σας, σύμφωνα με ειδικούς

Πώς να βρείτε το τέλειο κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σας, σύμφωνα με ειδικούς

Ενώ όλες έχουμε περάσει από την φάση του πειραματισμού με τα μαλλιά μας, είτε πρόκειται για μία κοντή φράντζα, είτε για ένα bob, η εύρεση ενός διαχρονικού και κολακευτικού στιλ κουρέματος αποτελεί τον στόχο μας.

Όσον αφορά τις τάσεις στα μαλλιά, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τα μοντέρνα κουρέματα όπως το pixie, το bob και πολλά άλλα, ωστόσο σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στον Independent, αν θέλετε να μάθετε ποιο κούρεμα είναι το ιδανικό για εσάς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρήσετε το σχήμα του προσώπου σας και να κατανοήσετε τις ανάγκες του.

 Τα έξι κύρια σχήματα προσώπου
Οβάλ σχήμα προσώπου

Εάν έχετε πρόσωπο σε σχήμα οβάλ, το μήκος είναι συνήθως ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος, με το μέτωπο να είναι η ευρύτερη περιοχή.

«Διασημότητες όπως η Rihanna ή η Bella Hadid έχουν οβάλ πρόσωπα», λέει ο στυλίστας της Billie Eilish και της Michelle Keegan, Luke Benson, «αυτό θεωρείται συχνά το πιο ευέλικτο σχήμα για χτενίσματα».

  


«Τα οβάλ πρόσωπα είναι τα πιο ευέλικτα και τους ταιριάζει σχεδόν κάθε τύπος φράντζας, όλα φαίνονται καταπληκτικά», λέει η στυλίστρια Moe Harb.

Με το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου, μπορείτε να πειραματιστείτε με μακριά 
layers, κυματισμούς μέχρι τους ώμους, φράντζα ή ένα πλαϊνό pixie. Επίσης το styling των μαλλιών σας για να δημιουργήσετε ελαφριά κίνηση βοηθάει να τονίσετε τα τέλεια χαρακτηριστικά σας.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

«Η Selena Gomez είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το σχήμα στρογγυλού προσώπου», λέει ο κορυφαίος στυλίστας του Brooks and Brooks Salon, Charlie Illi. «Είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε κάποιο μήκος και layers για να μην φαίνονται τόσο οι στρογγυλεμένες πλευρές του προσώπου.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αξεσουάρ, όπως φιόγκους μαλλιών ή να κάνετε μία φράντζα.

  


 
«Για τα στρογγυλά πρόσωπα, η φράντζα στο πλάι είναι πολύ κολακευτική, καθώς βοηθά στην επιμήκυνση του προσώπου και προσθέτει την ψευδαίσθηση της γωνίας».

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Στα τετράγωνα πρόσωπα, το μήκος και το πλάτος είναι σχεδόν ίσα, με έντονες γωνίες στο σαγόνι και ελάχιστη καμπυλότητα στο πηγούνι.

«Διασημότητες όπως η Angelina Jolie ή η Keira Knightley έχουν τετράγωνα πρόσωπα», λέει ο Benson. «Τα απαλά, layered στιλ που μαλακώνουν τη γραμμή του σαγονιού είναι ιδανικά».

  


 
Εάν έχετε έντονες γωνίες, όπως η Jolie, η Knightley ή η Margot Robbie, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απαλύνετε τις άκρες γύρω από το μέτωπο και τη γραμμή του σαγονιού με wispy bangs ή φράντζα που να πλαισιώνει το πρόσωπο δεξιά και αριστερά, συμβουλεύει ο Harb.

Σχήμα καρδιά

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς διαθέτει ένα στενό, μυτερό πηγούνι και ένα ευρύτερο μέτωπο, που μοιάζει με ανεστραμμένο τρίγωνο. Αυτό το σχήμα έχουν διάσημες όπως η Reese Witherspoon, η Scarlett Johansson και η Kourtney Kardashian.

Ο Illi σημειώνει ότι το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς τονίζει την κορυφή του κεφαλιού, καθιστώντας το ιδανικό σχήμα για αφέλειες.

  


 
«Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς επωφελούνται από τις αφέλειες ή το curtain bangs καθώς ισορροπούν το φαρδύ μέτωπο με το στενό πηγούνι». Επίσης στις γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ταιριάζουν πολύ τα updos καθώς τονίζουν τα φυσικά τους ζυγωματικά.

Σχήμα προσώπου διαμάντι

Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού χαρακτηρίζονται από ψηλά ζυγωματικά, μυτερό πηγούνι και στενότερο μέτωπο.

«Διασημότητες όπως η Μέγκαν Φοξ ή η Χάλι Μπέρι έχουν πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού. Τα πιο κοντά κουρέματα που τονίζουν τα ζυγωματικά λειτουργούν τέλεια».

Μακρύ (Ορθογώνιο) Σχήμα Προσώπου

Τα μακριά πρόσωπα, μοιάζουν με τα τετράγωνα, επομένως η προσέγγιση είναι παρόμοια. Μακρύ σχήμα προσώπου έχει η Sarah Jessica Parker και η Liv Tyler.

«Αποφύγετε το πολύ ύψος και τον όγκο από πάνω», λέει ο Illi, «για να κοντύνετε το σχήμα του προσώπου σας».

  
Επίσης καλό είναι να προσπαθήσετε να «ηρεμήσετε» τις άκρες του προσώπου σας με layers και όγκο στο πλάι.

 
Τέλος αν θέλετε να κάνετε τις curtain bangs του '70 και νομίζετε ότι είναι απαγορευτικές για εσάς, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχει λύση.

  


Σύμφωνα με τους ειδικούς «οι αφέλειες μπορούν να λειτουργήσουν σε κάθε σχήμα προσώπου, αρκεί να γίνουν σωστά, επίσης υπάρχουν πολλές παραλλαγές που ταιριάζουν στο κάθε σχήμα», σημειώνει ο Harb.

«Τα οβάλ πρόσωπα είναι τα πιο ευέλικτα και μπορούν να τραβήξουν σχεδόν κάθε τύπο φράντζας. Τα στρογγυλά πρόσωπα, τα κολακεύουν περισσότερο οι πλαινές φράντζες καθώς βοηθούν στην επιμήκυνση του προσώπου και προσθέτουν γωνίες. Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, οι αφέλειες θα συμπληρώσουν το δυνατό σαγόνι σας, απαλύνοντας τις γωνίες».

 


Τα πρόσωπα «καρδιά» μπορούν να επιλέξουν μία πλάγια φράντζα, για να εξισορροπήσουν το ευρύτερο μέτωπο με το στενό πηγούνι.

«Για το πρόσωπο «διαμάντι» – οι φράντζες που πλαισιώνουν το πρόσωπο μπορούν να απαλύνουν τις έντονες γωνίες. Ενώ τα μακρόστενα πρόσωπα επωφελούνται από τα ολόκληρα layers».

.bovary

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα