Δημήτρης Σταρόβας: Η απελπισία του στο κέντρο αποκατάστασης – «έχασα τον ρυθμό»

Δημήτρης Σταρόβας: Η απελπισία του στο κέντρο αποκατάστασης – «έχασα τον ρυθμό»

Ο Δημήτρης Σταρόβας ανέβασε ένα βίντεο στο κανάλι του στο youtube για να επικοινωνήσει με τους φίλους του και να δείξει την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει μετά από το εγκεφαλικό που έπαθε.

Η περιπέτεια της υγείας του Δημήτρη Σταρόβα τον Μάιο συγκίνησε τους φίλους και θαυμαστές τους καλλιτέχνη που περίμεναν υπομονετικά να πληροφορηθούν τα νέα του. Κι εκείνος, όταν οι δυνάμεις του το επέτρεψαν, έδωσε το παρών στο γνωστό του «στέκι», το κανάλι του στο youtube.

Το βίντεο που ανέβασε χθες ήταν το πρώτο μετά από το εγκεφαλικό που υπέστη με συνέπεια να νοσηλευτεί πρώτα στο Τζάνειο και μετά σε κέντρο αποκατάστασης και είναι πραγματικά συγκινητικό.

 Ο ηθοποιός και μουσικός εμφανίστηκε πολύ αδυνατισμένος -έχει χάσει κατά δήλωσή του 38 κιλά- και περιέγραψε την περιπέτεια του, κυρίως από τη σκοπιά των δικών του σκέψεων. Και η πρώτη σκέψη του, μετά από την διαπίστωση ότι δεν μπορεί να μιλήσει αλλά μπορεί να κινηθεί χωρίς υποβοήθηση, ήταν η μουσική.

«Σίγουρα από τις πιο σημαντικές και τρομακτικές εμπειρίες της ζωής μου. Δεν είχα κανένα κινητικό πρόβλημα από την πρώτη μέρα, δόξα τω Θεώ, κουνούσα χέρια – πόδια. Δεν μπορούσα να μιλήσω, ούτε μια λέξη, τουλάχιστον την κίνηση την γλιτώσαμε. Έκανα πρόβες την κιθάρα, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα είχα επηρεαστεί», είπε περιγράφοντας τις ημέρες του στο Τζάνειο.

Όμως, τα δύσκολα ήρθαν μετά. «Όταν βγήκα από το νοσοκομείο πήγα στο κέντρο αποκατάστασης για 1,5 μήνα. Εκεί ζήτησα να μου φέρει ο Δημήτρης ο φίλος μου μια από τις κιθάρες μου. Παίρνω παιδιά την κιθάρα και αντιλήφθηκα ότι έχασα τον ρυθμό. Δεν μπορούσα να συγχρονίσω τα δυο μου χέρια. Δεν είχα κανέναν έλεγχο, απελπισία. Ευτυχώς σε 10 ημέρες η πρόοδος ήταν πολλαπλάσια του λόγου. Τώρα έχω σχεδόν επανέλθει κατά 90%. Ας είμαστε αισιόδοξοι και όλα θα πάνε καλά».

Το «Πρωινό» πρόβαλε σήμερα αποσπάσματα από το βίντεο, με τον Γιώργο Λιάγκα να βουρκώνει.

 «Με συγκινεί πολύ ο Δημήτρης. Έδωσε τώρα λεπτομέρειες που με συγκίνησαν, είναι σοκαριστικές οι λεπτομέρειες. Υποκλίνομαι, είναι μεγάλη μαγκιά… Δεν ξέρω αν θα το έκανα, αν ήμουν στη θέση του. Εγώ θα ντρεπόμουν, θα κρυβόμουν. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Και είναι για μένα μεγάλο μάθημα, όταν ένας άνθρωπος που έχει δημόσιο λόγο, κάνει αυτό που κάνει ο Δημήτρης. Διότι δίνει ένα τεράστιο μάθημα.

Το μήνυμα που δίνει ο Δημήτρης είναι “μην ντρέπεστε, μην κρύβεστε, είμαστε άνθρωποι, είμαστε τρωτοί και πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους ακόμα κι όταν δεν είναι τέλειοι ή όπως έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε”. Το μήνυμα, λοιπόν, αυτό του Δημήτρη είναι πολύ πιο σπουδαίο απ’ ότι και ο ίδιος φαντάζεται. Θέλω πραγματικά να υποκλιθώ και να του πω ένα τεράστιο μπράβο».

.ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα