Με τη βοήθεια του «AI» φτιάχνουν πορνό – Ποιες γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες έχουν πέσει θύματα

Με τη βοήθεια του «AI» φτιάχνουν πορνό – Ποιες γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες έχουν πέσει θύματα

Μία νέα διαδικτυακή απάτη με τεχνολογία «AI» δημιουργεί πορνό με γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες. Γνωστή πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου χρησιμοποιεί, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, τα πρόσωπα επώνυμων γυναικών ώστε να δημιουργήσει ψευδείς εικόνες πορνό.

Θύματα έχουν πέσει γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δημιουργός περιεχομένου social media, Έλενα Κρεμλίδου, που έχει πέσει θύμα. Θύμα έχει πέσει, όπως αποκάλυψε, και η παρουσιάστρια της εκπομπής, Ανθή Βούλγαρη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι δύο γυναίκες, οι επιτήδειοι τοποθετούν τα πρόσωπά των γυναικών πάνω στα σώματα άλλων γυναικών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του πορνό.

«Παίρνουν τις φωτογραφίες από τα social. Δεν χρειάζεται να είναι με μαγιό, και με ρούχα μπορούν να το κάνουν. Μιλάμε για πάνω από 214 σελίδες, οπότε πάνω από 100 γυναίκες», αποκάλυψε η Έλενα Κρεμλίδου

Η δικηγόρος, Σοφία Κατσούλα, σχολίασε στο Mega πως είναι δύσκολο να περιοριστούν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο: «Πρέπει να βρεις την πηγή του κακού και να προχωρήσεις σε μήνυση. Πια είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, οι περισσότεροι δράστες βρίσκονται. Ο νόμος αναφέρει πως είτε πρόκειται για πραγματική είτε για αλλοιωμένη η πράξη αυτή διώκεται. Θα γίνει μία ενιαία μήνυση».

«Πέντε χρόνια παλεύω με τέτοιες υποθέσεις. Επειδή έχω δει αποτελέσματα, επιμένω, γιατί μπορείς να τους βρεις και να τους τιμωρήσεις», κατέληξε η Έλενα Κρεμλίδου.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα