Με καιρικές ανατροπές το Σαββατοκύριακο: Πάμε πάλι για 30άρια

Με καιρικές ανατροπές το Σαββατοκύριακο: Πάμε πάλι για 30άρια

Η καιρική αστάθεια συνεχίζεται και το πρωί του Σαββάτου, με βροχές να σημειώνονται σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και βορειοδυτικό Αιγαίο, οι οποίες, όμως, σύντομα θα περιοριστούν και θα επικρατήσει σχετική καλοκαιρία. Ο καιρός αλλάζει ξανά την Κυριακή, με κάποιες βροχές περιορισμένες στα δυτικά και στη συνέχεια ηλιοφάνεια.

Η καλοκαιρία, ωστόσο, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη, μάλιστα, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ξανά τους 30 βαθμούς Κελσίου, μετά από αρκετές ημέρες.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη το Σάββατο, αν και η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό πάλι σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις θα δούμε ότι η αστάθεια θα αρχίσει να εκτονώνεται λόγω του βοριάς και η Κυριακή θα είναι μία ημέρα με πιο ήπιες καιρικές συνθήκες.

Αν βγουν κάποια φαινόμενα θα βγουν κυρίως το απόγευμα στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού σε ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις

Το σκηνικό θα παραμείνει ίδιο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όταν φαίνεται να έρχεται ένα κύμα αστάθειας.

Από Δευτέρα ανεβαίνει και η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη.

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρίγου

Το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρίγου.

Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, και αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 25-28 βαθμούς. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν και σε έκταση και σε ένταση στα ηπειρωτικά ορεινά μέχρι το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να βρέξει λίγο τοπικά. Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 25-29 βαθμούς, με τις υψηλότερες τιμές στο νότιο Αιγαίο. Θα παραμείνουν ισχυροί οι άνεμοι στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ η έντασή τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα