Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται δεύτερο κύμα βροχής

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται δεύτερο κύμα βροχής

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία Cassandra πλήττει τη χώρα μας.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  • Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Νέες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ωρών έδωσε με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ειδικότερα σε αυτή αναφέρει:

«Τα ύψη βροχής αλλά και η ραγδαιότητα των φαινομένων βαίνουν μειούμενα.

Ωστόσο τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες θα έχουμε μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (κυρίως Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστούν επίσης τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και η ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η Θράκη».

100 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Ο μετεωρολόγος Κλεάρχος Μαρουσάκης σε νεότερη του πρόγνωση τονίζει ότι «μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο - ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα