Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Αρχίζει το χιόνι στα ορεινά

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο – Αρχίζει το χιόνι στα ορεινά

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα μας θυμίσει βαρύ φθινόπωρο με νέα πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την ανάρτηση του, θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες και λίγες βροχές, αλλά και εμφάνιση χιονιού στα βουνά της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας.

Αντίθετα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται πιο ήπιος καιρός με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι. Επίσης δεν προβλέπονται βροχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Φθινόπωρο κατά το ήμισυ…

Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.

Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα «μαλακώσει» αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική.

Καλό Σ/Κ!».

Ψύχρα και βοριάδες

Για «βοριάδες και ψύχρα τη νύχτα και το πρωί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τις βροχές να είναι γενικά λίγες με εξαίρεση τα πιο δυτικά τμήματα που ίσως δούμε εντονότερα φαινόμενα», κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Στο ίδιο (άνομβρο) έργο θεατές», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα