Υπέβαλε την παραίτησή της η Έλενα Ακρίτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέβαλε την παραίτησή της η Έλενα Ακρίτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της μετά το επεισόδιο που προκλήθηκε με τα όσα ανέφερε για το «γιο της πλύστρας» η Έλενα Ακρίτα δήλωσε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ότι θα παρέδιδε την έδρα της.

Σύμφωνα με την ίδια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή της και έτσι η κα Ακρίτα παραμένει βουλευτής. Σε περίπτωση που η παραίτησή της γινόταν αποδεκτή τη θέση της θα έπαιρνε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Η φωτογραφία που ανέβασε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook, στο βάθος της οποίας φαίνεται η εσωτερική πισίνα του σπιτιού της, προκάλεσε πολλά σχόλια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διευκρινίσει πως «το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε».

«Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία», τόνισε.

  
Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν την ανάρτηση ήταν και η Ζανέτ Τσίπρα, με την Έλενα Ακρίτα να της απαντά:

«Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί “μόρφωμα” τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε:

Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε.
Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”.

Την κατανοώ».

   
Σε προηγούμενη ανάρτησή της για το θέμα, σημείωνε: «Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.

Ειλικρινά λυπάμαι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα