ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμικό» κλίμα στην ΚΕ - Ξεκίνησε με 3 ώρες καθυστέρηση και χωρίς τους υποστηρικτές του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Πολεμικό» κλίμα στην ΚΕ - Ξεκίνησε με 3 ώρες καθυστέρηση και χωρίς τους υποστηρικτές του Κασσελάκη

Εξ αρχής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε κλίμα έντασης, με την μεν πτέρυγα του Στέφανου Κασσελάκη να καταγγέλλει επιχείρηση επίτευξης «μαϊμού» απαρτίας με στόχο τον αποκλεισμό του και τους δε «87» να έχουν συνάψει μία άτυπη τριπλή συμμαχία με Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, που θα τους διευκολύνει ως προς τους σχεδιασμούς τους. 

Κατατέθηκε πρόταση παραπομπής Κασσελάκη για διαγραφή

Πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.

Εξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν οι 17 λόγοι του αιτήματος του Θέμη Μουμουλίδη, 18ος είναι το εξώδικο, το οποίο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε αλλά δεν έπρεπε να σταλεί, 19ος είναι η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου όπου μόνο αλλαγή πολιτεύματος δεν ζήτησε, 20ός είναι η σημερινή προσπάθεια δι' αντιπροσώπων, όπως οι ίδιοι είπαν, να εμποδίσουν τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν σέβεται καμία από τις αποφάσεις των οργάνων. Δεν μπορεί να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγές Κασσελάκη: «Το 147 είναι άκρως οριακό»

«Το 147 είναι άκρως οριακό, το οποίο έχει προέλθει από δυο πολιτικές παρατηρήσεις: πρώτον ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των μελών της ΚΕ, δηλαδή από 295, έγιναν 293», σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, από τα δύο άτομα που λείπουν, ο ένας φέρεται να είναι ο Λαμπρινός και «δικαίως γιατί, ανήκε σε άλλο κόμμα, στην Νέα Αριστερά», όπως τονίζουν, αλλά «που πριν δυο εβδομάδες υπήρχε, αφού ανήκει σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής». «Τώρα που δεν τους βόλευε, τον αφαίρεσαν», όπως σημειώνουν, ενώ «αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα μετά την παραίτησης του Μενέλαου Γκίβαλου», όπως τονίζουν.

Κατά τις ίδιες πηγές, «10% του 147 δηλαδή 14 μέλη είναι από την πλευρά Πολάκη για τον αποκλεισμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιες μεθόδους», καταλήγουν.

 «Τζαρτζάρισμα» με Τζάκρη και Γεροβασίλη για το καρτελάκι - «Αν θέλει να μιλήσει, να διαπιστευτεί»

Μετά την είσοδο της στην αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει, χωρίς, όμως, να διαθέτει το απαιτούμενο καρτελάκι διαπίστευσης.

Της εξήγησαν πως δεν μπορεί να μιλήσει καθώς δεν είχε γραφτεί ως παρούσα και δεν είχε το καρτελάκι, καλώντας τη να γραφτεί και να πάρει καρτελάκι αν θέλει να μιλήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άμεση η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη καθώς φέρεται να απάντησε στην Θεοδώρα Τζάκρη: «Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί».

Πηγές από την Κεντρική Επιτροπή σημείωναν για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με τη Θεοδώρα Τζάκρη πως «που προσπάθησαν αυτό, σήμερα δεν τα κατάφεραν ιδιωτικώς, δεν γνωρίζουν και δεν έμαθαν και δεν μπόρεσαν ποτέ να μάθουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν κανένα ενδιαφέρον για αυτόν, παρά μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη που θα τον βγάλουν και πρόεδρο.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει τον λόγο, χωρίς να έχει εγγραφεί ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστωθεί ως παρούσα, διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει πλειοψηφία το όργανο. Είπαμε στη συντρόφισσα να κατέβει να διαπιστευτεί να πάρει το καρτελάκι της ότι είναι παρούσα και να μιλήσει. Μέχρι τώρα δεν το πήρε. Αν πάρει την κάρτα της θα θεωρηθεί παρούσα και θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία».

Πηγές από την πλευρά Κασσελάκη ανέφεραν πως αρνήθηκε η ΚΕ τη λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που έθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ειδικότερα, από το «στρατόπεδο» Κασσελάκη σημείωναν πως η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε ένσταση για μη απαρτία.

Είπε: «Λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο. Για δύο λόγους! Για να διαπιστωθεί αν υπάρχει απαρτία και δεύτερον γιατί η λήψη απόφασης επί του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία συνιστά νέα πρόταση μομφής επί έγκυρης και εγκαίρως κατατεθείσας υποψηφιότητας, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό για να περάσει απαιτεί να ψηφιστεί από το 50% +1 του συν όλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ούτε μια ψήφο λιγότερη. Ζητώ λοιπόν λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο».

Νέο σκηνικό έντασης έξω από την αίθουσα της ΚΕ - «Έξω από το κόμμα οι σεξιστές»

Ακόμη ένα «θερμό» επεισόδιο, ενδεικτικό του εμφυλιοπολεμικού κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφηκε έξω από την αίθουσα της ΚΕ με τον κόσμο να λέει «Έξω από το κόμμα οι σεξιστές».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα