Λουκέτο στο beach bar της Ρόδου με τα κρεβάτια-ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Λουκέτο στο beach bar της Ρόδου με τα κρεβάτια-ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Σφραγίστηκε το πρωί της Πέμπτης 20/6 το beach bar της Ρόδου με τα κρεβάτια-ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα καθώς παρήλθε η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του καταστήματος είναι νόμιμη.

Η εξέλιξη έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη σφράγιση του χώρου της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης αιγιαλού.

Την Πέμπτη κλιμάκιο της Αστυνομίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου προχώρησε στη σφράγιση του παραλιακού καταστήματος.

Νωρίτερα, στο κατάστημα είχε δοθεί διορία 2 εβδομάδων από τη Δημοτική Επιτροπή Ρόδου (αρμόδια για την ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη σφράγισή τους) προκειμένου να διευθετήσει τα πολλαπλά ζητήματα νομιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και χρόνια έχουν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες διάφορες πολεοδομικές παρανομίες.

Ακόμα, η επιχείρηση δεν είχε λάβει άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, κάτι απαραίτητο, καθώς βρίσκεται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου. Συνεπώς, η λειτουργία του καταστήματος ήταν παράνομη.

Προς την κατεύθυνση της σφράγισης πίεζε και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η οποία μία εβδομάδα νωρίτερα είχε σφραγίσει την ακτή μπροστά από το κατάστημα την οποία η επιχείρηση εκμεταλλευόταν παράνομα.

Διευκρινίζεται πως η επιχείρηση δεν προσέφυγε δικαστικά για να ανακόψει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα