Ποντίκια στο Σύνταγμα: Γιατί βγήκαν στο έδαφος – Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων (Video)

Ποντίκια στο Σύνταγμα: Γιατί βγήκαν στο έδαφος – Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων (Video)

Ποντίκια κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας και δημιουργούν υγειονομικό ζήτημα. Το πρόβλημα με τα ποντίκια που κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος έχει ενταθεί, καθώς έχουν δημιουργήσει φωλιές στα γρασίδια, στα δένδρα και στα φρεάτια. 

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί να κυκλοφορούν ανάμεσα σε περαστικούς. Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής να σφραγίζουν τις φωλιές που έχουν δημιουργήσει τα τρωκτικά.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σχετική παρέμβαση από τον Δήμο της Αθήνας καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται ενέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο το συγκεκριμένο είδος τρωκτικού ζει παντού στα έγκατα της πόλης και κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης του ζητήματος. «Όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις, εργασίες του μετρό ή κάποια απόφραξη φρεατίου, τότε διαταράσσεται το οικοσύστημά τους και βγαίνουν από το έδαφος», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από το κλείσιμο των «φωλιών» τοποθετούνται και δολώματα, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι εκτεθειμένα για να μην τα φάει κάποιο αδέσποτο ζώο ή ακόμα χειρότερα κάποιο παιδί.

Το ζήτημα με τα τρωκτικά πάντως δεν εντοπίζεται μόνο στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τον αντιδήμαρχο να επισημαίνει πως η προσπάθεια είναι αδιάλειπτη και συνεχείς σε όλες τις περιοχές που εντοπίζεται πρόβλημα.

Συνεχείς μυοκτονίες

Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες Σάββατο, ο Δήμος Αθηναίων έδωσε στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες: 

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ. 

«Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό», επισημαίνεται.

»Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης».

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα