Παλαιοχριστιανοί: Εξαφανίστηκαν μητέρα και μωρό από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Ο πατέρας φέρεται να εισέβαλε και να τις πήρε

Παλαιοχριστιανοί: Εξαφανίστηκαν μητέρα και μωρό από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Ο πατέρας φέρεται να εισέβαλε και να τις πήρε

«Ντου» στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» φέρεται να πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος πήρε γύρω στις 14:00 το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση κοινωνικού λειτουργού απαγορεύτηκε στην οικογένεια να πάρει το βρέφος, διότι το περιβάλλον διαβίωσής τους δεν κρίθηκε κατάλληλο.

Αρνήθηκε την αρπαγή του μωρού ο παλαιοχριστιανός

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Live News» του Mega, στην οποία ανέφερε: «Δεν άφηναν τη γυναίκα μου να πάει στην τουαλέτα. Παρόλο που ήταν εγχειρισμένη, δεν την άφηναν επί πέντε ώρες να πάει στην τουαλέτα. Δεν έχω καμία εισαγγελική εντολή και κανένα μωρό».

«Θα κάνω μήνυση στον κ. Γιαννάκο για όσα είπε. Η γυναίκα μου την ώρα που θήλαζε, πήγαν σεκιουριτάδες με κοινωνικούς λειτουργούς και της πήραν το παιδί, λέγοντάς της πως θα το μεταφέρουν στο “Μητέρα”. Όμως, δεν δέχθηκε να το αφήσει», είπε στη συνέχεια.

«Όταν δεν έχω εντολή από κάποιον εισαγγελέα, πώς ακριβώς θα σας δώσω το παιδί μου; Δεν την άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Αυτή βγήκε από τον θάλαμο με το παιδί, γιατί δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα. Την ακολούθησαν κάποιοι σεκιουριτάδες και υγειονομικοί από πίσω και δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα», επισήμανε καταληκτικά.

Η Πρόνοια αποφάσισε να πάει το μωρό σε δομή

Υπενθυμίζεται ότι το μωρό χαροπάλευε για αρκετές ημέρες, επειδή η μητέρα του αποφάσισε να γεννήσει στο σπίτι που μένει η οικογένεια χωρίς ιατρική βοήθεια, παρουσιάζοντας επιπλοκές.

Επειδή οι Αρχές έκριναν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί η οικογένεια, δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί, αποφασίστηκε από την Πρόνοια να απομακρυνθεί το παιδί από την οικογένεια και να πάει σε δομή.

Μετά το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του βρέφους, της μητέρας και του 45χρονου, ενώ έχει δοθεί σήμα σε Κορινθία και σε όλες τις άλλες περιοχές που ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έχει δώσει σήμα, για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Το παιδί ήταν σε φύλαξη από τις 23 Αυγούστου, ενώ τον πατέρα του αναζητά το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για αρπαγή.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα