Η Μαρία Καρυστιανού απαντά στις αντιδράσεις για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη – Πού θα πάνε τα χρήματα

Η Μαρία Καρυστιανού απαντά στις αντιδράσεις για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη – Πού θα πάνε τα χρήματα

Η Μαρία Καρυστιανού έδωσε δημόσια απάντηση στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το αντίτιμο της συναυλίας για τα Τέμπη.

Όπως αναφέρει στο Facebook, το αντίτιμο των 15 ευρώ για την είσοδο στη συναυλία μπήκε με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τα έξοδα που προκύπτουν από την απόφαση συγγενών των θυμάτων να απευθυνθούν σε δικαστήρια του εξωτερικού.

Προσθέτει επίσης ότι «δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Πλακιάς αντέδρασε στην ύπαρξη του αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Από την πλευρά της, η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο «Τέμπη 2023», του οποίου είναι πρόεδρος.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Έχω πει πολλές φορές ότι δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιος αριθμός απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο πως είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή που στηρίζουμε ένθερμα και έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό».

Σημειώνει ακόμη ότι «έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας».

Αναλυτικότερα η δήλωσή της:

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κύριο Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος, μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του.

Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο.

Έχω πει πολλές φορές ότι δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιος αριθμός απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο πως είμαστε ενωμένοι.
Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες.
Εμείς στον σύλλογο έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή που στηρίζουμε ένθερμα και έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό.

Έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε.

Παρά ταύτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να κάνουμε την συναυλία για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς και άλλες οικογένειες δεν συμμετέχουν.

Αλλά δεν το κάναμε μόνο για αυτό. Θέλαμε εκείνη την μέρα, όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη την μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά.

Ηταν μια μέρα αγάπης, μια μέρα σύμπνοιας, και ομαδικότητας και συλλογικότητας και είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη.

Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία.
Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας..»

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, διοργανώνεται την Παρασκευή 11/10 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα