Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πιο γρήγορα και με επιπλέον μόρια για εντοπιότητα

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πιο γρήγορα και με επιπλέον μόρια για εντοπιότητα

Επιταχύνεται η διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο και ενισχύεται η εντοπιότητα στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ προβλέπεται στις συνολικές θέσεις κάθε χρόνο το 12% αυτών να αφορούν άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 50%.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις

  • Ενίσχυση της μοριοδότησης εντοπιότητας. Εισάγεται μια δραστική αύξηση της μοριοδότησης για τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών, 40 μόρια για τους κατοίκους ορεινών και νησιωτικών δήμων ανεξαρτήτως πληθυσμού και 20 μόρια για τους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών ή δήμων με πληθυσμό έως 25.000 κατοίκους, με την υποχρέωση να παραμείνουν στον φορέα και στον τόπο όπου διορίστηκαν για 15 χρόνια. Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται και 40 δήμοι που μέχρι σήμερα δεν εντάσσονταν.
  • Κάλυψη των θέσεων του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων των ετών 2024 και 2025 από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του 2023, με βάση τη βαθμολογία τους στη γραπτή εξέταση και το κριτήριο της εντοπιότητας, όπου αυτό προβλέπεται.
  • Συντμήσεις προθεσμιών: Μειώνονται οι προθεσμίες δήλωσης αποδοχής του διορισμού, υποβολής των δικαιολογητικών διορισμού και του ίδιου του διορισμού.
  • Ποσοστό 12% των θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου θα καλύπτεται από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.
  • Η μοριοδότηση της συνέντευξης κάθε υποψηφίου προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών των μελών της επιτροπής. H συνέντευξη μαγνητοφωνείται υποχρεωτικά και το απομαγνητοφωνημένο της κείμενο επισυνάπτεται στο οικείο πρακτικό. Ο βαθμός της συνέντευξης πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,35 προστίθεται στη βαθμολογία, με ανώτατο όριο τα 800 μόρια.

parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα