Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Η βρετανική Εισαγγελία απέτυχε δύο φορές να τον διώξει για σεξουαλική κακοποίηση

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Η βρετανική Εισαγγελία απέτυχε δύο φορές να τον διώξει για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Mohamed Al Fayed ήταν ο πατέρας του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντόντι και πρώην ιδιοκτήτης του Harrods. Ο πολυεκατομμυριούχος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών και άφησε υπονοούμενα για την εμπλοκή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο θάνατο της πριγκίπισσας και του γιου του. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα περιγράφηκε ως «τέρας» από δικηγόρους που εκπροσωπούν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Μάλιστα φαίνεται ότι η Εισαγγελία του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου (CPS) αναγνώρισε ότι απέτυχε δύο φορές να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ για σεξουαλική κακοποίηση.

37 γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμούς

Τουλάχιστον 37 γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις και όπως αναφέρουν, οι δικηγόροι των γυναικών έλαβαν πάνω από 150 νέα αιτήματα από πιθανά θύματά του δισεκατομμυριούχου.

Οι γυναίκες λένε ότι τις βίαζε και τις κακοποιούσε σεξουαλικά ενώ εργάζονταν στο πολυτελές πολυκατάστημα Harrods και τον κατηγόρησαν ότι «επέλεγε» γυναίκες για να τις φέρει στη σουίτα των διευθυντών του. Καθώς η νομική ομάδα δήλωσε ότι έχει ακούσει περισσότερες από 150 έρευνες σχετικά με τα φερόμενα εγκλήματα του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ένας εκπρόσωπος της CPS δήλωσε τώρα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Αιγύπτιου επιχειρηματία δόθηκαν στους εισαγγελείς από τη βρετανική αστυνομία δύο φορές.

Το 2008, ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού, την οποία αρνήθηκε. Η CPS δεν άσκησε τότε δίωξη για την υπόθεση «λόγω ελλιπών στοιχείων». Στη συνέχεια, φέρεται να βίασε μια γυναίκα το 2013, υπόθεση που διερευνήθηκε εκ νέου από την αστυνομία το 2015, ωστόσο δεν κατέληξε σε δίωξη.

Ενώ η CPS εξέτασε και τους δύο φακέλους, ο εκπρόσωπος της δήλωσε: «Για να ασκηθεί δίωξη, η CPS πρέπει να είναι βέβαιη ότι υπάρχει προοπτική καταδίκης. Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς μας εξέτασαν προσεκτικά τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν επαρκή στοιχεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Για ακόμα τρεις άλλες έρευνες, που αφορούσαν καταγγελίες από τρεις διαφορετικές γυναίκες το 2018, 2021 και 2023, δεν ελήφθησαν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία και η βρετανική αστυνομία δεν έλαβε περαιτέρω μέτρα. 

Επίσης, ο πρώην επικεφαλής της βασιλικής προστασίας, Ντάι Ντέιβις, δήλωσε ότι προειδοποίησε τη βασιλική οικογένεια για τη φήμη του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ πριν η πριγκίπισσα Νταϊάνα πάρει τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ σε διακοπές με τον γιο του επιχειρηματία.

Ο Ντάι Ντέιβις δήλωσε στο Sky News ότι οι άνθρωποι γνώριζαν τη φήμη του Αιγύπτιου επιχειρηματία ήδη από τη δεκαετία του 1990. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο για τον οποίο θα ανησυχούσα αν ένας συγγενής μου πήγαινε διακοπές μαζί του, πόσο μάλλον ο μελλοντικός βασιλιάς και ο αδελφός του και η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα» είπε ο Ντέιβις.

«Γνώριζα ότι είχε προσπαθήσει σκληρά να προσεγγίσει τη βασιλική οικογένεια και προφανώς γνωρίζοντας, όπως εγώ, τη φήμη που φέρεται να είχε τότε, ανησύχησα και βρήκα την ευκαιρία να ενημερώσω τη βασιλική οικογένεια» σημείωσε.

Το Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με το Sky News, δεν θέλησε να σχολιάσει.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα