Απίστευτη ιστορία: Απήχθη στα 6 και βρέθηκε 73 χρόνια μετά ζωντανός

Απίστευτη ιστορία: Απήχθη στα 6 και βρέθηκε 73 χρόνια μετά ζωντανός

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα παρέσυρε τον εξάχρονο από ένα πάρκο όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του 

Ελπίδες στις οικογένειες τα παιδιά των οποίων έχουν εξαφανιστεί, δίνει η ιστορία του Albino, ο οποίος το 1951 σε ηλικία 6 ετών απήχθη από πάρκο της Καλιφόρνια και βρέθηκε ζωντανός 7 δεκαετίες αργότερα χάρη σε ένα διαδικτυακό DNA, παλιές φωτογραφίες και αποκόμματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα παρέσυρε τον εξάχρονο Albino από το πάρκο στο West Oakland, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, και του υποσχέθηκε στα ισπανικά ότι θα του αγόραζε καραμέλες.

 Αντ ‘αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο, μεταφέροντάς το στην ανατολική ακτή, όπου κατέληξε με ένα ζευγάρι που τον μεγάλωσε σαν να ήταν ο γιος του.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν σε σπίτια συγγενών, δήλωσε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Ο Albino, ο οποίος είναι πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Alida Alequin, χάρη στις προσπάθειες της οποίας επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Σε συνέντευξή της στο newsgroup, είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και είπε “ευχαριστώ που με βρήκες” και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Άρθρα της Oakland Tribune από εκείνη την εποχή ανέφεραν ότι η αστυνομία, στρατιώτες από μια τοπική στρατιωτική βάση, η ακτοφυλακή και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μια τεράστια αναζήτηση για το αγνοούμενο αγόρι. Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες πλωτές οδοί ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα. Ο αδελφός του, Roger Albino, ανακρίθηκε αρκετές φορές από τους ανακριτές, αλλά επέμεινε στην ιστορία του για μια γυναίκα με μια μπαντάνα γύρω από το κεφάλι της που πήρε τον αδελφό του.

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020 όταν, «μόνο για διασκέδαση», είπε η ανιψιά, έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA. Έδειξε ένα 22% ταίριασμα με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, αυτή και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε μικροφίλμ άρθρων της Tribune – συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε μια φωτογραφία του Luis και του Roger – που την έπεισε ότι ήταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές τελικά συμφώνησαν ότι το νέο στοιχείο ήταν σημαντικό και άνοιξε μια νέα υπόθεση αγνοουμένων. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση των αγνοουμένων έκλεισε, αλλά η ίδια και το FBI θεώρησαν ότι η έρευνα για την απαγωγή εξακολουθεί να είναι ανοιχτή.

Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και παρείχε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Alequin.

Στις 20 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν τα ευχάριστα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα