Δίχως τέλος το σφυροκόπημα της Γάζας από το Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση για εκκενώσεις περιοχών

Δίχως τέλος το σφυροκόπημα της Γάζας από το Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση για εκκενώσεις περιοχών

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) προειδοποίησαν εκ νέου κατοίκους στη βόρεια Γάζα, να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, Avichay Adraee, ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί «με σφοδρότητα» σε περιοχές όπως η Μπέιτ Χανούν, η Γιαμπάλια και η Μπέιτ Λαχία στη Γάζα.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την προειδοποίηση», πρέπει να εκκενώσουν άμεσα σε μία νέα ανθρωπιστική περιοχή στο Αλ - Μαουάσι, μία στενή λωρίδα γης κοντά στη Μεσόγειο, στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως λέει ο IDF, το ανθρωπιστικό πέρασμα θα είναι προσβάσιμο μεταξύ 08:00 και 17:00 (τοπική ώρα) μέσω του δρόμου Σαλάχ αλ Ντιν.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι διεξάγονται σκληρές μάχες από κοντινή απόσταση με τις ισραηλινές δυνάμεις, δυτικά του καταυλισμού της Γιαμπάλια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, περίπου 32 χλμ. μακριά από το Αλ - Μαουάσι.

Τουλάχιστον 41.909 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 97.303 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Νετανιάχου: Υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω τους ομήρους

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (07/10), στη διάρκεια τελετής για τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς, πως το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να φέρει πίσω τους ομήρους.

«Αυτή την ημέρα, σ' αυτό τον τόπο και σε πολυάριθμα μέρη της χώρας μας, θυμούμαστε τους νεκρούς μας, τους ομήρους μας - τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω, και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την τελετή αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ εξέφρασε από την πλευρά του τη δέσμευσή του να κάνει τα πάντα για να «νικήσει» τους εχθρούς του Ισραήλ.

«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να νικήσουμε τους εχθρούς μας και να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωση.

Μαίνεται το μέτωπο του Λιβάνου

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο χωριό Μαρούν αλ-Ρας του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, καθώς εδώ και μία εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν χερσαίες επιδρομές στο Λίβανο.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ-Ρας με μια ομοβροντία ρουκετών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης πως επιτέθηκε με ρουκέτες σε περιοχές βόρεια της Χάιφας, σε μια δεύτερη σημερινή επίθεση αφού η οργάνωση είχε και νωρίτερα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον αυτής της πόλης λιμάνι στο βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι στρατιώτες, οι οποίοι ανήκουν σε μια τρίτη ισραηλινή μεραρχία, εμπλέκονται πλέον στις χερσαίες μάχες εναντίον της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

«Στρατιώτες της 91ης μεραρχίας άρχισαν χθες, Κυριακή, εντοπισμένη και στοχευμένη επιχειρησιακή δράση στο νότιο Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα