Από το λούσιμο έως το styling: Η σωστή σειρά να απλώνεις τα προϊόντα στα μαλλιά σου

Από το λούσιμο έως το styling: Η σωστή σειρά να απλώνεις τα προϊόντα στα μαλλιά σου

Η ίδια φιλοσοφία layering που ισχύει με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας, ισχύει με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, όμως, το σωστό layering, δηλαδή η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων μαλλιών μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη τους και πραγματικά να σε κάνει να δεις πιο γρήγορα (και καλύτερα) αποτελέσματα στην κόμη σου, προσθέτοντας μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης.

Όπως και με την περιποίηση της επιδερμίδας, για άλλη μια φορά, το «μυστικό της επιτυχίας» κρύβεται στη συνέπεια. Με την ίδια «θρησκευτική» ευλάβεια που θα εφάρμοζε κανείς τους ορούς, τις κρέμες κλπ στην επιδερμίδα του, πρέπει να εφαρμόζει και τα προϊόντα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά του.

Η σωστή σειρά να απλώνεις τα προϊόντα στα μαλλιά σου:

Η φροντίδα των μαλλιών ξεκινά πριν από το λούσιμο

Ένα βήμα που πολλές φορές αμελούμε (ή υποτιμούμε ενίοτε) είναι αυτό πριν το λούσιμο. Αξιολόγησε τις ανάγκες των μαλλιών σου (π.χ λιπαρές ρίζες, αφυδατωμένες άκρες, ανάγκη για βαθύτερο καθαρισμό, απολέπιση κλπ) και αναζήτησε το κατάλληλο προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις πριν το λούσιμο (πχ μία pre shampoo θεραπεία, concentrate, ένα λαδάκι κλπ). Μία ώρα περίπου πριν μπεις να λουστείς, εφάρμοσέ το στα μαλλιά σου και δώσε το χρόνο που χρειάζεται, καθώς δεν έχει νόημα να το ξεπλύνεις αμέσως.

Στο λούσιμο

Θα ξεκινούσες να κάνεις το μακιγιάζ σου χωρίς να έχεις πλύνει το πρόσωπό σου; Γιατί να κάνεις το ίδιο και με τα μαλλιά σου; Εδώ το μυστικό σύμφωνα με πολλούς hair experts κρύβεται στο διπλό λούσιμο. Με το πρώτο χέρι αφαιρείται όλη τη βρωμιά και το σμήγμα που έχει συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ με το δεύτερο, επιτυγχάνεται ο καθαρισμός. Και εδώ, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, φρόντισε να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν (αν έχεις ξανθά μαλλιά ένα μωβ σαμπουάν ενδεχομένως να βοηθήσει να φύγει η κιτρινίλα, ενώ αν έχεις σγουρά, προτίμησε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για να φροντίζει τις μπούκλες σου).

Conditioner/ Μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες σου

Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου και σ’ αυτό το step, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία εξειδικευμένη μάσκα ή σ’ ένα conditioner που να αλληλοσυμπληρώνει τη δράση του σαμπουάν (πχ για περισσότερη ζωντάνια στο χρώμα, ενυδάτωση, επανόρθωση κλπ). Εφάρμοσε σ’ όλο το μήκος τους, αποφεύγοντας το τριχωτό (τις ρίζες) και δώσε το χρόνο που χρειάζεται πριν ξεπλύνεις πολύ καλά, προκειμένου να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Leave-in treatments

Η επιλογή της leave-in θεραπείας ποικίλλει, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών. Για παράδειγμα, αν είσαι σγουρομάλλα, μπορείς να εφαρμόσεις μία κρέμα που θα ενισχύσει τη φυσική υφή τους.

Προϊόντα styling στις ρίζες (αφρός)

Ο αφρός είναι παραδοσιακά αυτό το προϊόν που χαρίζει περισσότερο όγκο στα μαλλιά. Γι’ αυτόν το λόγο, χρησιμοποιείται καλύτερα στις ρίζες. Ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχεις extra volume, χωρίς να χρησιμοποιήσεις υπερβολική θερμότητα. Προσοχή βέβαια, στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Serum για τα μαλλιά/ Λαδάκι στις άκρες

Και τα 2 αποτελούν προαιρετικά βήματα σε μία ρουτίνα περιποίησης. Ανάλογα με τον τύπο, αλλά και τις ανάγκες των μαλλιών σου, μπορείς να δοκιμάσεις τα serums μαλλιών (συνήθως έχουν πιο ανάλαφρη υφή και υδαρή βάση σε σχέση με τα λαδάκια μαλλιών) για ενυδάτωση και λάμψη, μείωση της όψης του φριζαρίσματος και ενίσχυση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών, αλλά και τα λαδάκια που μπορούν να προσθέσουν άλλο ένα στρώμα ενυδάτωσης στα μαλλιά και να βελτιώσουν την ελαστικότητά τους, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αν έχεις ξηρά μαλλιά, θα τα λατρέψεις.

Plus: ένα serum μαλλιών μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ανάγκες, όπως το φριζάρισμα, η τριχόπτωση, η καταπράυνση, η λάμψη, η ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, η προστασία από τη θερμότητα, οι κατεστραμμένες άκρες κλπ.

Ώρα για θερμοπροστασία

Χρησιμοποίησε τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μετά από όλα τα άλλα προϊόντα, πριν το styling με τα εργαλεία θερμότητας, καθώς πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με οποιαδήποτε θερμότητα για να ενεργοποιηθούν. Κάποια θερμοπροστατευτικά προϊόντα μπορείς να τα εφαρμόσεις τόσο σε νωπά όσο και σε στεγνά μαλλιά (διαβάστε τις οδηγίες).

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα