Πώς να προετοιμάσετε τη γάτα σας για το ταξίδι με αεροπλάνο

Πώς να προετοιμάσετε τη γάτα σας για το ταξίδι με αεροπλάνο

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο με τη γάτα, θα πρέπει να πληροφορηθείτε εκ των προτέρων σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας σας.

Ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν τα ζώα στην καμπίνα και ζητούν τη μεταφορά τους μόνο στο χώρο αποσκευών, άλλες επιτρέπουν τη μεταφορά τους στην καμπίνα.

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, πρέπει επίσης να τηρούνται οι εκάστοτε κανονισμοί εισόδου στη χώρα προορισμού. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αρχική σελίδα της αντίστοιχης πρεσβείας. Ανάλογα με τους κανονισμούς εισόδου, η γάτα χρειάζεται πιστοποιητικό υγείας ή ορισμένους εμβολιασμούς. Το ευρωπαϊκό διαβατήριο για κατοικίδια ζώα είναι επίσης απαραίτητο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα!

Προετοιμασία:

Για να βοηθήσετε τη γάτα σας να αντέξει πιο εύκολα την πτήση, είναι σημαντικό να την εκπαιδεύσετε να μπαίνει και να κάθεται μέσα στο κλουβί ή στην τσάντα μεταφοράς της. Προσθέστε ένα μαξιλαράκι, παιχνίδια και λιχουδιές, για να γίνει ένα ελκυστικό σημείο για τη γάτα σας. Αν αγοράσετε ειδικά δοχεία νερού και φαγητού, καθώς και ειδική αμμολεκάνη ταξιδίου, βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει αρκετό χρόνο ώστε να συνηθίσει να τα χρησιμοποιεί πριν την πτήση.

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει συνεχώς νερό όσο βρίσκεται στο σπίτι, αλλά απομακρύνετε το φαγητό της για 4-6 ώρες πριν την πτήση, έτσι ώστε να αποφύγει τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Πώς μπαίνετε στο αεροπλάνο με τη γάτα σας

Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να κάνετε check-in στο γκισέ, καθώς, δυστυχώς, δεν επιτρέπεται να κάνετε online check-in αν ταξιδεύετε με κάποιο ζώο συντροφιάς. Γι’ αυτό, υπολογίστε αρκετό χρόνο ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

Ο/η υπάλληλος θα χρειαστεί να δει τη γάτα σας μέσα στο κλουβί της, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας. Αν τα ξεχάσετε, δεν θα μπορέσετε να πετάξετε.

Στη συνέχεια, η γάτα σας θα πρέπει να περάσει από τον έλεγχο ασφάλειας του αεροδρομίου μαζί σας. Ενδέχεται να χρειαστεί να βγάλετε τη γάτα σας από το κλουβί της και να περάσετε από τον ανιχνευτή μετάλλων κρατώντας την αγκαλιά.

Για να αποφύγετε να ξεφύγει και να χαθεί, συνιστάται να της φοράτε ένα σαμαράκι όσο βρίσκεται στο κλουβί της, έτσι ώστε βγάζοντάς την να μπορέσετε να της βάλετε ένα λουρί. Αν η γάτα σας είναι πολύ αναστατωμένη, ή αν πιστεύετε ότι θα τραυματιστεί ψυχολογικά περνώντας από τον έλεγχο, μπορείτε να αιτηθείτε ο έλεγχος να πραγματοποιηθεί σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα