Πρέπει να πλένετε τα καινούργια σεντόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε;

Πρέπει να πλένετε τα καινούργια σεντόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε;

Πρέπει ή όχι να πλένετε τα σεντόνια που μόλις αγοράσατε πριν τα πλύνετε; Αυτή είναι μια απορία που έχουν οι περισσότεροι και αφορά και τα καινούργια ρούχα.

Η απάντηση λοιπόν είναι ναι, πρέπει να τα πλένετε ακόμα κι αν σας φαίνεται περιττό.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί τα καινούργια σεντόνια μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες όπως βαφές ή συντηρητικά και το πλύσιμο βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των υπολειμμάτων μαζί με τυχόν σκόνη, βρωμιά ή μικρόβια.Επιπλέον, το πλύσιμο θα κάνει σε σεντόνια πιο μαλακά κι αυτό θα κάνει τον ύπνο σας καλύτερο.

Ένας ακόμα σοβαρός λόγος για τον οποίο συνιστάται το πλύσιμο των σεντονιών είναι για την αποφυγή ερεθισμών, ειδικά στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ιστορικό αλλεργιών.

Πώς να πλένετε τα σεντόνια

Πριν πλύνετε τα καινούργια σας σεντόνια, ρίξτε μια ματιά στην ετικέτα και ακολουθήστε σωστά τις οδηγίες . Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα (ή τουλάχιστον κάθε δεύτερη εβδομάδα) για να διατηρούνται καθαρά και να μυρρίζουν φρεσκάδα.

Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες και επιλέξτε ήπια απορρυπαντικά. Για επιπλέον καθαρισμό, προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι στο πλύσιμο ώστε να διατηρηθούν «ζωντανά» τα χρώματα.

Τι συνιστούν οι ειδικοί

  • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο, τα σεντόνια δεν θα πλυθούν σωστά.
  • Αποφύγετε τη χρήση μεγάλης ποσότητας μαλακτικού προκειμένου να μυρίζουν πιο έντονα. Δεν ισχύει κι επιπλέον θα μείνουν υπολείμματα μαλακτικού στα σεντόνια.
  • Αποφύγετε το στεγνωτήριο, επιλέγοντας να τα απλώσετε στη βεράντα για να στεγνώσουν με τον ήλιο ή τον αέρα.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα