Τα άλατα στις βρύσες «διαλύονται» κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα ασυνήθιστο συστατικό – Δεν είναι το ξύδι

Τα άλατα στις βρύσες «διαλύονται» κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα ασυνήθιστο συστατικό – Δεν είναι το ξύδι

Ένα απρόσμενο συστατικό μπορεί να κάνει το μπάνιο σας να λάμψει ξανά. Τα μπάνια μπορούν γρήγορα να γίνουν χώροι αναπαραγωγής αλάτων και μούχλας εάν δεν διατηρούνται καθαρά. Τα άλατα που προκαλούνται από τη συσσώρευση ορυκτών καταλοίπων, όχι μόνο θολώνουν την εμφάνιση του μπάνιου, αλλά μπορούν επίσης να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας.

Το κόλπο για να απαλλαγείτε από τα άλατα στο μπάνιο με ένα απρόσμενο συστατικό
Για να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό, ένας ειδικός από το Wholesale Domestic μοιράστηκε έναν οικονομικό τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να απαλλαγούν οριστικά από τα άλατα χρησιμοποιώντας ένα μάλλον ασυνήθιστο συστατικό.

 Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο αναψυκτικό τύπου Cola στη ρουτίνα καθαρισμού σας, μπορείτε να δείτε μια δραματική αλλαγή στην εμφάνιση της βρύσης, της κεφαλής του ντους, των αποχετεύσεων και άλλων περιοχών όπου συσσωρεύεται τα άλατα. Το ρόφημα αυτό θα μπορούσε να είναι το μυστικό σας όπλο για λαμπερούς νεροχύτες και ντους, με ελάχιστο κόστος. 

Οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία από την συσσώρευση αλάτων και μούχλας στο μπάνιο

Μιλώντας για τους κινδύνους των αλάτων, ο Brian Toward, ειδικός σε βελτιώσεις κατοικιών και CEO της κορυφαίας εταιρείας λιανικής πώλησης ειδών μπάνιου, Wholesale Domestic, εξήγησε: «Αν και τα άλατα από μόνα τους δεν είναι άμεσα επιβλαβή για την υγεία, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, διακινδυνεύοντας την ποιότητα του νερού. Τα άλατα ασβεστίου μπορούν επίσης να συσσωρευτούν στους σωλήνες και να περιορίσουν τη ροή του νερού, οδηγώντας σε μειωμένη πίεση νερού και προβλήματα υδραυλικής εγκατάστασης, τα οποία μπορεί να είναι δαπανηρά εάν αφεθούν χωρίς επισκευή.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι τα αναψυκτικά τύπου Cola μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση των αλάτων, αλλά μπορούν καθώς περιέχουν φωσφορικό οξύ. Ρίξτε από το αναψυκτικό στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να δράσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, τρίψτε την περιοχή με μια βούρτσα και ξεπλύνετε».

Η μούχλα είναι ένα άλλο πρόβλημα που οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορεί να δυσκολεύονται να εξαλείψουν με επιτυχία χωρίς τα σωστά εργαλεία. Ο Brian πρόσθεσε: «Η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα ως μαύρες κηλίδες ή μπαλώματα σε υγρούς και ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους, όπως τα μπάνια. Εκτός από την δυσάρεστη εμφάνιση της, απελευθερώνει αλλεργιογόνα στον αέρα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες και κρίσεις άσθματος».

 
4 φυσικοί τρόποι για την απομάκρυνση της μούχλας και των αλάτων
Ενώ το λευκό ξύδι έχει γίνει ένα είδος “πανάκειας” για τον καθαρισμό του σπιτιού, ο ειδικός προτείνει μερικές άλλες ασυνήθιστες μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το σπίτι συμβάλλοντας στην πρόληψη της ανεπιθύμητης μούχλας και των αλάτων. Αυτές περιλαμβάνουν:

Διάλυμα με έλαιο τεϊόδεντρου
Ψεκασμός με υπεροξείδιο του υδρογόνου
Χυμός λεμονιού και αλάτι
Ξύδι και σόδα

Διάλυμα αιθέριου τεϊόδεντρου


Ο Toward εξήγησε: «Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες, καθιστώντας το αποτελεσματικό φάρμακο για τον καθαρισμό της μούχλας. Αναμείξτε μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και εφαρμόστε το γενναιόδωρα στις περιοχές με μούχλα για μια ώρα πριν από το σκουπίσετε».

Ψεκασμός με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά τους σπόρους της μούχλας και να τους εμποδίσει να αναπτυχθούν ξανά. Εφαρμόστε το σε επιφάνειες που έχουν προσβληθεί από μούχλα για περίπου 15 λεπτά πριν σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Χυμός λεμονιού και αλάτι

Για να αφαιρέσετε τα άλατα, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βουτήξτε το στο αλάτι για να δημιουργήσετε ένα φυσικό διάλυμα για τρίψιμο. Το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού διαλύει τα άλατα, ενώ το αλάτι βοηθά στην απομάκρυνσή της από τις επιφάνειες.

Ξύδι και σόδα

Με παρόμοιο τρόπο όπως με το χυμό λεμονιού και το αλάτι, ίσα μέρη λευκού ξυδιού και σόδας μπορούν να αναμειχθούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή πάστα που μπορεί να αφαιρέσει τα άλατα. Ο Toward λέει: «Εφαρμόστε την πάστα σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από άλατα, όπως βρύσες, ντους και πλακάκια και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες πριν τρίψετε με μια βούρτσα και ξεπλύνετε καλά».

.enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα